Terug naar Verenigingen nieuws

Schelpenpad rond ijsbaanterrein wordt leefbaar ingericht

Gepubliceerd op:
Schelpenpad rond ijsbaanterrein wordt leefbaar ingericht

Veel Berltsumers en bezoekers klaagden afgelopen winter over het onbegaanbare schelpenpad rondom het ijsbaanterrein. 

De reden was dat de ijsbaan verbreed is en het pad door verzakking alleen met laarzen of waterdichte schoenen te bewandelen was.

Maar daar is per maandag 6 maart een grote verandering in gekomen. Compleet uitgerust met een schaftkeet en toiletvoorziening in de Moddergatsreed hebben vijf mannen met kruiwagens hard gewerkt om de gaten te vullen met schelpen. Ondertussen heeft de gemeente ook de jonge aanplant met struiken al weer herplant toen de elzen en wilgen eruit moesten vanwege de verbreding van de ijsbaan. Er staan nu o.a. jonge hazelaars, meidoorns, ligusters, vlieren en cornus masten ingeplant aan de voorkant en de achterkant van de ijsbaan. Een kleurrijke variatie aan nieuwe struikbeplanting.

In combinatie met het begaanbare schelpenpad als alles klaar is, wordt de weg van de Moddergatsreed naar Berltsum over het schelpenpad weer genieten voor alle doelgroepen. Bovendien vormen de struiken luwte voor schaatsers op de ijsbaan. In de voorjaarsperiode kan iedereen weer normaal wandelen of fietsen rondom de ijsbaan.


Hieke Joostema-Greidanus
Berltsum

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…