Terug naar Vereningen pagina's

Inleverpunt plastic doppen gewijzigd!!!!

Gepubliceerd op:

Vanaf heden kunnen er geen plastic doppen bij de Poeisz in Berltsum ingeleverd worden, maar is het inleverpunt gewijzigd naar de Familie Willemse op de Twibak 15. Onder de carport staat een bak, waar u uw doppen in kan deponeren.

Door doppen te sparen draag je bij aan de opleiding van onze honden met een missie. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in. Voor de ingeleverde kilo’s doppen krijgt KNGF Geleidehonden een vergoeding van het kunststof recyclebedrijf. Zij maken er vervolgens duurzame plastic pallets van. Een win-win situatie dus! Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al duizenden euro’s opgeleverd.


Wat gebeurt er met de ingezamelde dopjes?
Van het inzamelpunt gaan de dopjes naar vrijwilligers die de dopjes nakijken en sorteren. Daarom is het zo belangrijk om de correcte dopjes in te zamelen. Verkeerde dopjes betekenen immers heel wat werk voor de vrijwilligers en extra afval. Tussen de vrijwilligers zitten ook mensen met een visuele beperking. Het is dus erg belangrijk geen vieze dopjes in te leveren of gevaarlijke producten als glas, metaal en ijzer tussen de dopjes te doen. De mensen met een visuele beperking tasten de dopjes met de blote hand af en vieze of gevaarlijke dingen kunnen leiden tot snijwonden of ontstekingen. Wanneer de dopjes correct gesorteerd zijn, gaan ze naar een recyclagebedrijf dat ze koopt voor € 0,22 per kilo. Met de dopjes maakt het fabriekje plastic pallets, die dienen om bepaalde voedingswaren op te zetten. Een puppy kost heel wat geld. Er zijn dus massa’s dopjes nodig om een puppy te kunnen aankopen. En wanneer de puppy is aangekocht, is het nog niet gedaan. De puppy moet immers ook nog opgeleid worden. Blindengeleidehond en blinden moeten met elkaar in contact gebracht worden en aan elkaar wennen. En daarna is er ook nog de nazorg voor de hond. Met het inzamelen van de dopjes sla je twee vliegen in één klap. Je helpt er niet alleen mensen met een visuele beperking mee, maar ook het milieu. De ingezamelde dopjes komen niet op de afvalberg terecht, maar worden verwerkt tot een nieuw product.
Alle schone harde plastic doppen en deksel mogen ingezameld worden o.a van:

Mineraalwater
Frisdrank
Melk vla en yoghurt pakken
Fruitsappen
Sportdrank
Wasmiddelen
Zeep en shampoo
Deo en spuitbussen
Slagroom
Pindakaas

Graag geen zachte plastic deksels!!! (o.a. van de boter en salades)

De hele zomer voor €35 tennissen bij TV de Vierslag!

Deze zomer hebben we een leuke aanbieding voor jou! Je kunt 4 maanden onbeperkt …

 

De hele zomer voor €35 tennissen bij TV de Vierslag!

Deze zomer hebben we een leuke aanbieding voor jou! Je kunt 4 maanden onbeperkt …