Terug naar Hemmemapark

Ontdek het Hemmemapark

Gepubliceerd op:
Ontdek het Hemmemapark

Ontdek hoe het park eruitziet en wat je er allemaal kunt doen.

Het park heeft twee ingangen: bij de Bildtdyk en bij de Singel. Als je vanaf de Singel het park in komt zie je een groot informatiebord met een plattegrond en met toelichting op de onderdelen van het park. Het deel bij de Singel is ingericht als een oprijlaan: aan beide kanten van het wandelpad staan stoofperen en aan de rechterkant daarnaast ook kleinfruit. Op dit perceel heeft de voormalige Hemmemastate gestaan.

Na het bruggetje over de oude slotgracht is een oude hoogstamboomgaard met ongeveer 65 verschillende fruitrassen. In dit deel is ook een bos aangelegd en achter het bos is een bloemenweide met horsten van verschillende soorten bomen zoals eiken, linden, beuken, hazelaars en elzen.

Na het volgende bruggetje is een groot lagergelegen deel met een waterpartij. In de vijver zijn twee onbewoonde eilandjes waar watervogels rustig kunnen broeden. Hier is ook een uitkijktoren om over Het Bidt uit te kijken.

Voor je het wooncluster bereikt is er aan de rechterkant een kruidenrijk weiland, een oud hooiland met klassieke greppels. Dit weiland wordt zo beheerd dat zoveel mogelijk dieren en planten de kans krijgen zich hier te ontwikkelen.

De goed onderhouden schelpenpaden nodigen uit tot wandelen of fietsen. De vijver leent zich om in te vissen en bij het weiland is zelfs een kanosteiger om richting de Blikvaart te gaan. Onderweg staan er een aantal bankjes om te genieten van het mooie park.

plattegrond

stinzenplanten

fruitbomen

recreatie en regels voor bezoekers

paddenstoelen

 

Partners

Stichting Hemmemapark is opgericht vanuit Stichting Berltsumer Belangen (SBB), h…

 

Vrijwilligers

Het Hemmemapark omvat zeven hectare en daarmee is er behoorlijk wat groen om te …