Terug naar Verenigingen nieuws

Wielerwedstrijd It Berltsumer Rûntsje

Gepubliceerd op:
Wielerwedstrijd It Berltsumer Rûntsje

Op zaterdag 24 juni om 19.30 uur is het startschot van wielerwedstrijd It Berltsumer Rûntsje. Het is de organisatie weer gelukt om een mooi sportief evenement te organiseren.

De succesvolle ervaringen en positieve geluiden zorgen ervoor dat wij de wielerronde van 2017 weer tot een succes willen maken. De organisatie van wielerronde It Berltsumer Rûntsje is vanaf januari al druk bezig met de voorbereidingen voor de editie van 2017.

Dat we dit criterium weer kunnen organiseren is mede te danken aan onze vele sponsoren en niet te vergeten onze vrijwilligers. Want, vergeet niet : voordat het startschot klinkt is er al heel wat werk verricht Het was dit jaar een hele uitdaging voor de organisatie om er samen weer een mooi evenement van te maken.

We hebben gezocht naar een nieuw parcours en dat is gelukt. Dit jaar starten en finishen we aan de Fugelsang, waarna we richting Kwekerijleane koersen, vervolgens de Bitgumerdijk, Hofsleane om via de Jacob van Tuinen weer terug te keren op de Fugelsang.
De aankleding van het evenement, het parcours, de premiesprints maakt deze wielerronde zeer aantrekkelijk voor de renners. Ook zal er dit jaar weer gestreden worden om de winnaarstruien. De gele trui is voor de winnaar, de groene trui is voor de renner met de meeste punten en de rode trui is voor de strijdlustigste renner van het peleton.

Wij, als bestuur, hopen op een geweldig sportief en spannende wedstrijd en nodigen jullie van harte uit op 24 juni om 19.30 aan de Fugelsang waar het startschot zal klinken....

Een veilige koers...
1. Eerst kijken dan pas oversteken.
2. Steek niet over op plaatsen waar u de renners niet ziet aankomen.
3. Ga niet in de bocht/binnenbocht staan.
4. Hou de honden en katten van het parcours, ook voor de beesten hun eigen veiligheid.
5. Luister naar de mededelingen van de speaker.
6. Blijf achter de hekken/rood-witte lint.
7. Denk hierbij vooral ook aan de veiligheid van de jongere kinderen!!

 

Graag zien wij dat deze avond de volgende straten autovrij zijn: de Fugelsang, Kwekerijleane, Bitgumerdijk, Hofsleane, J v Tuinenstrjitte.

Voor de tussenliggende straten geldt: Heb je je auto 's avonds nodig, parkeer deze dan elders in het dorp. Het parcours wordt volledig afgesloten voor alle verkeer.

Wij hopen iedereen hiermee genoeg geïnformeerd te hebben en gaan uit van ieders medewerking.

 

Organisatie Wielerronde It Berltsumer Rûntsje

Donderdag 1 juli a.s.: Informatiebijeenkomst Fidesta

Datum: donderdag 1 juli a.s. Tijd: 19.30 uur Plaats: in de Fidesta ruimte van …

 

“Fietsen door de Middeleeuwen”

Op zaterdag 3 en 10 juli wordt een unieke fietstocht georganiseerd. Starttijden …