Terug naar Verenigingen nieuws

Vandaag: de dag van het park!

Gepubliceerd op:
Vandaag: de  dag  van het park!

Heel veel parken bieden een digitale excursie aan met een boswachter. In Berltsum hebben we het Hemmemapark, dat natuurlijk geen nationaal park is. Er is echter wel een digitale excursie door het park.

Voor haar opleiding tot natuurgids komt Maartje van Sluis regelmatig in het Hemmemapark om onderzoek te doen. Ze kijkt wat er groeit en bloeit en verdiept zich in de geschiedenis en het beheer van het park. Hoe meer ze daar rondloopt, hoe enthousiaster ze wordt. In elk jaargetijde is er wel iets nieuws te ontdekken. Om haar enthousiasme te delen heeft ze het plan opgevat om ieder seizoen een vlog te maken waarin ze anderen digitaal mee neemt op haar tochtjes door het park. Tot nu toe heeft ze twee vlogs gemaakt: een over de maand april en een over de maand mei. 

In de vlog van april vertelt ze iets over haar opleiding, laat ze de kijker zien hoe mooi de fruitbomen in volle bloei staan en geeft ze een tip voor een leuke app om vogelgeluiden te leren herkennen. In die van mei kun je genieten van het fluitenkruid. Ze laat de kijker daarin ook kennismaken met een aantal grassoorten. Maartje zegt: “nu ik die soorten bij naam kan noemen, zie ik ze in elke berm staan en geniet ik meer van het fietsen en wandelen”. Ze laat ook zien hoe het beheer er op gericht is om insecten, vogels en kleinere diertjes ruimte te bieden. “Natuerlik ferskaat”: heel belangrijk nu de insectenstand erg achteruit gaat.


Klik meteen door naar Ontdek het Hemmemapark in april en Ontdek het Hemmemapark in mei en geniet ervan. In de zomer komt ze weer met een nieuwe digitale excursie, want ze heeft het plan om alle vier jaargetijden in het park onder de aandacht te brengen.

 

Voor meer informatie:

Maartje van Sluis
Foareker 2, Berltsum
Telefoon: 0518-461777
e-mail: mvansluis@hotmail.com

Foto's

Bekijk ook

Kids Picknick 4 juli as

Deelname voor de groepen 1 t/m 8 (zonder begeleiding van volwassen)  

 

Koffie en een goed gesprek bij De Skûle

“Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en ook om te luisteren …

 

Woensdagavond 16 juni 2021 Mantelzorgcafé PLUS

Het Centrum Mantelzorg Waadhoeke organiseert op woensdag 16 juni een Mantelzorgc…