Terug naar Verenigingen nieuws

Tulpenactie en Wandeltocht t.b.v. Victory4All en Good News ZA

Gepubliceerd op:
Tulpenactie en Wandeltocht t.b.v. Victory4All en Good News ZA

Komende zomer zal er een groep Friese vrijwilligers afreizen naar Zuid-Afrika. Ze gaan daar vrijwilligerswerk doen voor Victory4all en Good News ZA. 

Om de reis zo succesvol mogelijk te maken, worden er activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen.

De organisaties
De eerste organisatie die zal worden ondersteund is Good News ZA. Deze organisatie is opgericht door Theo en Jinke de Jong. Zij zijn in 2011 vanuit Kollumerzwaag vertrokken naar Zuid-Afrika en zetten zich in voor de kinderen en jongeren in Knysna en omgeving. Het doel is om deze jongeren te begeleiden naar een hoopvolle toekomst.

De tweede organisatie die zal worden ondersteund is Victory4all. Dit is een organisatie die zich inzet om de kinderen in de omgeving van Jeffrey’s Bay en Humansdorp goed onderwijs en begeleiding te bieden. De projecten bieden de kinderen de kans om uit de armoede te komen en zo een beter toekomstperspectief te krijgen.

 

Inzamelacties
Om deze organisaties zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, worden er door de vrijwilligers een aantal activiteiten georganiseerd. Ten eerste zal er in de week van 19 t/m 23 februari een tulpenactie worden gehouden in Berlikum. De tulpen worden huis aan huis verkocht.
Mensen woonachtig in Franeker kunnen een bestelling plaatsen via siedsensaskia@hetnet.nl, deze bestelling zal dan bij u thuis worden bezorgd. De prijzen zijn: één bos voor €3,- en twee bossen voor €5,-.

Op zaterdag 2 juni wordt er een wandeltocht georganiseerd in omgeving van Berlikum. De afstanden die kunnen worden gelopen zijn: 5, 10, 15, 20 en 25 km. Voorinschrijven kan door een email te sturen naar s.joostema@upcmail.nl met daarin uw naam en de afstand die u loopt. De kosten van de wandeltocht bedragen: €7,50 inclusief koffie bij de start.

Mocht u alleen een gift willen doen t.b.v. deze organisaties kan dat op NL73 RABO 0320 4020 29 t.n.v. Prot. G.F. onder vermelding van Victory4all.

Coronasubsidie voor culturele instellingen Waadhoeke

 tijdelijke coronasteun voor culturele instellingen.

 

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…