Terug naar Verenigingen nieuws

Trakteer uzelf op een glimlach deze zomer!

Gepubliceerd op:
Trakteer uzelf op een glimlach deze zomer!

Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen voor deze zomer. Heeft u weleens nagedacht om vakantieouder te worden? Mark, Esther en hun dochters gingen het avontuur aan.

Een vakantiekind in je gezin opnemen… waarom niet?!
Door een vriendin kwamen wij 3 jaar geleden in aanraking met EKH. Zij is vrijwilliger bij de organisatie en gaf aan dat er (ook toen) een te kort aan gastouders waren voor kinderen uit verschillende regio’s. Zo zochten ze o.a. nog een vakantieadres voor 2 broers uit Oldenburg van 8 en 10 jaar. Op dat moment kan je allemaal dingen gaan bedenken zoals; wordt het niet te druk (onze kinderen waren toen 1 en 3 jaar), Duits.. is dat niet lastig en is het leeftijdsverschil met onze kinderen niet te groot? Maar goed, waarom niet? We hebben de tijd, de ruimte en aandacht. En daarbij hebben de jongens ook elkaar om mee te spelen. Laten we het gewoon doen! Super leuk en spannend natuurlijk. Op de informatieavond van EKH kregen we een profiel van de beide broers met enige informatie over hun achtergrond en daarbij hun hobby’s en contactgegevens. We hebben ze vervolgens een brief geschreven om ook ons even voor te stellen. Toch best gek als je 2 weken op vakantie gaat naar volstrekt vreemden, je kan je voorstellen dat dat niet zonder reden gebeurd. Een paar weken later kwamen de kinderen aan met de bus en we zagen de 2 broers al druk wijzend voor het raam zitten, we zijn herkend! ☺ De jongens waren erg spontaan en het klikte heel goed, ze waren ook gek op onze meiden. Ze draaiden al snel met het gezin mee en pasten zich goed aan. Op de verjaardag van onze oudste, een dag na aankomst, ontstond er een waar voetbal toernooi met “pake” en overige familieleden, dikke lol! Natuurlijk ging het niet alleen maar van een leien dakje, de oudste zat bv. het liefst de hele dag achter de iPad en was lastig te motiveren voor iets anders. Dan is google translate heel handig als je de juiste woorden moet vinden voor een goed gesprekje ☺ Daarna ging het veel beter! De jongste had ’s avonds veel heimwee naar zijn moeder, ik bleef dan even bij hem zitten en met wat extra aandacht sliep hij vaak ook snel daarna. De dagen vlogen voorbij en voordat we het wisten zaten ze alweer in de bus richting Oldenburg.
Vorig jaar hebben we ons opnieuw aangemeld en kregen we bezoek van een deutsches Mädchen van 7 jaar. Ze vond het van te voren erg spannend en had veel angst om alleen in een Nederlands gezin te logeren. Haar moeder had haar net afgemeld toen onze brief op de deurmat viel. Ze wilde het toen toch proberen! We hadden ons er enigszins op ingesteld dat ze waarschijnlijk erg veel heimwee zou hebben en niet heel lang zou blijven, maar het tegendeel bleek, het ging super! In die warme zomer gingen we op dag 1 gelijk naar Makkum. Dat gezichtje.. toen ze het strand zag, onbetaalbaar! Ze zat bijna non-stop met een big smile in het water en speelde heerlijk met onze dochters. Hier doe je het voor! De start van 2 heerlijke weken! We hebben nog steeds regelmatig contact en zijn afgelopen oktober bij haar in Oldenburg op bezoek geweest. Deze zomer komt ze weer logeren. We kijken er weer naar uit! Dus ons advies, gewoon doen! Je weet vaak niet exact wat de achtergrond is, maar feit is dat het kinderen zijn die het écht hard nodig hebben!

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…