Terug naar Verenigingen nieuws

Succesvol Garmoniya komt weer naar de Ioannistsjerke in Wier

Gepubliceerd op:
Succesvol Garmoniya komt weer naar de Ioannistsjerke in Wier

Op kerstavond, 24 december, komt het klassiek geschoolde trio opnieuw naar Wier voor een ongetwijfeld prachtig concert. Daarin zal het kerstrepertoire natuurlijk centraal staan.

Al twee keer eerder trad Trio Garmoniya met veel succes op in de Ioannis Teatertsjerke in Wier. Het laaiend enthousiaste publiek beloonde de groep, bestaande uit twee zangeressen en een zanger, na afloop met een daverend applaus. Reden genoeg dus om op herhaling te gaan.

Voor wie Garmoniya (wat Harmonie betekent) nog niet kent, het trio woont in Novovolynsk, een mijnwerkersstad in de Oekraïne op ongeveer 30 kilometer van de Poolse grens. De cultuur staat er hoog in het vaandel, niet alleen wat de muziek betreft, maar ook door de typisch Oekraïense kleding. Vrouwen dragen bloesjes geborduurd met bloemen en de mannen een overhemd met een wessiwanka, een geborduurd tussenstuk. Trio Garmoniya treedt ook op in de traditionele kleding, vaak in blauwe en gele kleuren, de kleuren van de Oekraïense vlag.

De Oekraïense en anderstalige kerstnummers zullen u zeker bekend in de oren klinken. ‘Oh Holy Night’, ‘Pie Jesu’ en ‘Ave Maria’ worden schitterend vertolkt. En wat te denken van ‘You Raise Me Up’ en ‘Somewhere’ uit de West Side Story. Maar intussen staat ook ‘Stille Nacht’ in het Fries op het repertoire, zodat het publiek uit volle borst mee kan zingen. Het is zeker de moeite waard om dit sfeervolle kerstconcert nu alvast in uw agenda te noteren.

Trio Garmoniya
Zaterdag 24 december 2016 om 20:00 uur
Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier
Entree € 10,00
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
www.ioannistheatertsjerkewier.nl

Coronasubsidie voor culturele instellingen Waadhoeke

 tijdelijke coronasteun voor culturele instellingen.

 

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…