Terug naar Verenigingen nieuws

Paddenstoelen in het Hemmemapark

Gepubliceerd op:
Paddenstoelen in het Hemmemapark

De herfst is de mooiste tijd om paddenstoelen te spotten. Maartje van Sluis doet dit graag en probeert ze van een naam te voorzien. In haar nieuwste vlog vertelt ze over de paddenstoelen die er in het Hemmemapark te zien zijn.

Ze vertelt eerst iets over de verschillende ecologische functies van paddenstoelen. Er zijn drie verschillende functies: sommige paddenstoelen leven samen met bomen of andere planten. Ze helpen elkaar en gedijen er beide beter door. Andere paddenstoelen zijn opruimers. Zij verteren dood organisch materiaal zodat het weer opgenomen kan worden in de kringloop. Tot slot zijn er parasieten, die levende organismen aantasten en ervan profiteren zonder dat het andere organisme er iets aan heeft. De meeste paddenstoelen leven maar kort, zodat je elke keer weer andere paddenstoelen ziet.

Maartje laat daarna zien welke paddenstoelen er in het park staan en vertelt erover. Aan bod komen de fopzwam, de witte kluifzwam, de boomgaardvuurzwam, geweizwammetjes en elfenbankjes. Ben je nieuwsgierig geworden, klik dan meteen door naar Het Hemmemapark in de herfst en geniet ervan. In de winter komt er nog een keer een vlog uit zodat alle seizoenen in het park aan bod zijn gekomen.

Foto's

Bekijk ook