Terug naar Verenigingen nieuws

Nieuws van Oranje Nationaal

Gepubliceerd op:
Nieuws van Oranje Nationaal

Vrijdag 20 april jl. hebben we tijdens de jaarvergadering afscheid genomen van een betrokken, kundig en fijne voorzitter. Sybren is vanaf 1991 verbonden geweest aan oranje nationaal waarvan de laatste 26 jaar als voorzitter.

Na het dorpsfeest van 2014 heeft hij te kennen gegeven nog één feest mee te zullen draaien om daarna afscheid te nemen en het voorzitterschap over te dragen. Sybren is een man van innovatie en verjonging en vond het tijd om plaats te maken voor een jongere voorzitter die het roer nog vele jaren in handen zal nemen. Na intern en extern beraad
hebben we een waardig opvolger gevonden in Gosse Tijsma die tijdens de jaarvergadering de
voorzittershamer heeft overgenomen.

Ook Gosse is het voorzitterschap niet vreemd. Hij heeft dit ambt al eens bekleed bij de voetbalvereniging en ook bij het Piipskoft zwaaide hij al eens met 'de hamer'. Gosse is al vanaf 2004 actief als algemeen bestuurslid binnen Oranje Nationaal en vond het nu tijd om achter de desk plaats te nemen en daarbij in de voetsporen te treden van zijn vader Rients die dit ambt ook vele jaren heeft bekleed. We zijn blij met deze benoeming en hopen daarom ook dat hij dit nog
vele jaren vol mag houden.

Aan de zijde van Sybren staat natuurlijk Rigtje die er al die jaren voor heeft gezorgd dat Sybren thuis de ruimte heeft gekregen om het boegbeeld van deze unieke vereniging te kunnen zijn. Rigtje daarvoor nogmaals onze hartelijke dank!

Vanwege Sybren zijn verdienste voor onze oranje vereniging was ook de Nationale Oranjebond vertegenwoordigd en werd hem ook vanuit deze overkoepelende organisatie door Bert Blaauw een speld en legpenning van verdienste uitgereikt.

Rond 22.00 uur werd de vergadering door de nieuwe voorzitter gesloten en hebben we onder het genot van een drankje en een hapje nog even “na-vergaderd”.

 

Kids Picknick 4 juli as

Deelname voor de groepen 1 t/m 8 (zonder begeleiding van volwassen)  

 

Koffie en een goed gesprek bij De Sk├╗le

“Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en ook om te luisteren …