Terug naar Verenigingen nieuws

Nieuwe mijlpaal voor Jacob Dirk Tuinenga

Gepubliceerd op:
Nieuwe mijlpaal voor Jacob Dirk Tuinenga

In een zonovergoten Oudemirdum trad SC Berlikum aan tegen de plaatselijke VV Nok. Het zou een gedenkwaardige middag worden.

 

Enkele weken aasde Jacob Dirk Tuinenga, in de volksmond ‘’JD’’, al op zijn 200e competitiedoelpunt in het amateurvoetbal. Zaterdag 30 maart zou de dag worden dat dit unicum werd verzilverd.

Berlikum begon aan het duel als middenmoter waar de ploeg uit Oudemirdum tegen degradatie strijdt. Berlikum schoot uit de startblokken en maakte in de 7e minuut al de 0-1. Uit een corner toucheerde Jarco Kingma het schot van Ruben Eijzenga en daardoor belandde de bal in het doel. Hierna volgde ook al snel het 2e doelpunt van de middag. Ruben Eijzenga zette Jacob Dirk Tuinenga met een goede steekbal voor de keeper en dit bleek een koud kunstje voor de spits. Door de keeper te verschalken noteerde hij zijn 200e competitiedoelpunt in het amateurvoetbal. Binnen het half uur kwam SC Berlikum zelfs op 0-3. De bal bleef na een goede aanval liggen op de rand van het strafschopgebied. Na een enkele aarzeling haalde diezelfde Jacob Dirk Tuinenga uit en joeg hij met een geplaatst schot, met zijn chocoladebeen, zijn 2e doelpunt van de middag tegen de touwen. Toch wist VV Nok ondanks goede reddingen van keeper Djurre Seerden vlak voor rust tweemaal te scoren. Zo werd er met een stand van 2-3 de kleedkamer bezocht.

Vroeg in het 2e bedrijf wist Berlikum via Jarco Kingma de 2-4 binnen te schieten na goed breedleggen van Jacob Dirk Tuinenga. Op enkele schermutselingen voor de goal van Berlikum na kon de voorsprong vrij gemakkelijk verdedigd worden en konden de 3 punten mee worden genomen naar Berlikum. Na een kortstondige uitstap van 1 seizoen bij VV Sneek, waar Jacob Dirk Tuinenga eenmaal scoorde, heeft hij inmiddels dus ook zijn 200e competitiedoelpunt gemaakt voor SC Berlikum. Een mooie mijlpaal voor de spits die op de topscoorder aller tijden ranglijst naar verwachting niet snel bijgehaald zal worden. Ook voor Berlikum kwam de overwinning als geroepen en nestelt zich hiermee verder in middenmoot.

Saillant detail is dat wanneer de krant met de uitslagen en doelpuntenmakers maandag 1 april op de deurmat komt te liggen, Tuinenga precies 17 jaar geleden zijn eerste competitiedoelpunt maakte voor het vlaggenschip van SC Berlikum. Zoals dichter Bredero zo’n 400 jaar geleden zei: ‘’Het kan verkeren’’.
HJ

Kids Picknick 4 juli as

Deelname voor de groepen 1 t/m 8 (zonder begeleiding van volwassen)  

 

Koffie en een goed gesprek bij De Sk├╗le

“Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en ook om te luisteren …