Terug naar Verenigingen nieuws

NIEUW: Yoga-lessen in Berlikum

Gepubliceerd op:
NIEUW: Yoga-lessen in Berlikum

Vanaf 1 maart biedt Gymnastiek Vereniging Berlikum Hatha Yoga lessen aan onder leiding van Agnes de Vries.

Wanneer?     Op de dinsdag avond van 20.30 - 21.30 uur. Behalve in de mei- en zomervakantie wordt er iedere week lesgegeven.
Waar?          In de gymzaal bij de Brede School
Kosten?        Een lidmaatschap is € 20,- per maand maar je kunt ook kiezen voor een 10-rittenkaart à € 70 (6 maanden geldig).

Wat is Yoga?
Eenvoudig gezegd komt het neer op het aannemen van houdingen. Maar...dit is slechts een onderdeel van yoga, namelijk alleen het uitoefenen ervan. Juist in deze tijd waarin we leven in een maatschappij die veel van ons vraagt, is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Via je lichaam kan je ook tot zelfkennis komen. Je leert je focussen op je lichaam, beter te luisteren naar je lichaam waardoor je minder snel over grenzen gaat of te veel op gaat in gedachtestromen.

Waarom yoga?
Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het bij yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn er veel oefeningen waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga merkt al snel dat de meeste klassieke yoga-oefeningen tamelijk eenvoudig zijn uit te voeren.
Yoga is voor iedereen!

Meedoen of wil je meer informatie? Meld je (aan) via gymberlikum@gmail.com 

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…