Terug naar Verenigingen nieuws

Nieuw: lichtjesavond voor jong en oud

Gepubliceerd op:
Nieuw: lichtjesavond voor jong en oud

De mensen van voorbij, ze leven voort in het hart van hun geliefden. De gedenkmomenten die aan het eind van het jaar in kerken, ziekenhuizen, verpleeghuizen et cetera gehouden worden, mogen we koesteren; want hun namen mogen genoemd blijven. 

Maar dit zijn eenmalige ogenblikken en niet iedereen is lid van de kerk, of overlijdt in ziekenhuis of instelling.

Daarom introduceren wij ons eigen gedenkmoment in de vorm van een lichtjesavond, zaterdag 27 oktober in ’t Centrum en op de begraafplaats in Berltsum. Wij, dat zijn Uitvaartvereniging De Laatste Eer in samenwerking met Stichting Berltsumer Belangen en de Protestantse Gemeente Berltsum.

Gedenken zonder grenzen

Iedereen die de naam van een geliefde wil noemen is van harte welkom dit intieme moment mee te beleven. Er zijn geen grenzen aan leeftijd, plaats en tijd; kort of lang gelden, hier of elders begraven of gecremeerd, het maakt niet uit.

Na een kort samenzijn in ’t Centrum met muziek, licht en ruimte voor je eigen bijdrage, bijvoorbeeld een gedicht of lied dat je aanspreekt, nemen we het licht mee de begraafplaats op. Je mag je kaars bij het graf plaatsen. Wil je dat, neem dan wel een zaklamp mee. Je mag je licht ook bijzetten in het hart van liefde op de begraafplaats. Wij zorgen voor de lichtjes. Na afloop mag je deze mee naar huis nemen. We sluiten het gedenkmoment af met chocolademelk in ’t Centrum en wie weet een goed gesprek.

Heb je een gedicht of lied dat je aanspreekt? Geef het aan ons door, dan kijken we of we dat in kunnen passen in het programma. Dat kan via dle.berlikum@gmail.com. Je bijdrage is welkom.

Kids Picknick 4 juli as

Deelname voor de groepen 1 t/m 8 (zonder begeleiding van volwassen)  

 

Koffie en een goed gesprek bij De Sk├╗le

“Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en ook om te luisteren …