Terug naar Verenigingen nieuws

Muzikale noot van Muzykferiening OpMaat

Gepubliceerd op:
Muzikale noot van Muzykferiening OpMaat

Schwichtenberg-concert van OpMaat en Hjirris: beregezellig! In het kader van de uitwisseling tussen Berltsum en Schwichtenberg was er vrijdag 6 mei j.l. een populair concert in de kruiskerk.

Om onze Duitse gasten te laten horen wat Berltsum op muzikaal gebied zoal te bieden heeft. Nou, heel wat! Korps “OpMaat” en de groep “Hjirris” lieten afwisselend horen wat ze allemaal kunnen.

Ons korps en met name dirigent Tjipke Pasma had een leuk en afwisselend programma gemaakt, voor elk wat wils. Het korps begon met “As the Deer”, een geestelijk gericht stuk geïnspireerd door psalm 42 (“Het hijgend hert, der jacht ontkomen”), maar wel op een nieuwe melodie. Het “Concerto d’Amore” van Jacob de Haan stamt al uit 1995. Goed twintig jaar oud, maar nog steeds fris!

Muziekgroep “Hjirris” bestaat uit 5 enthousiaste Berltsumers, die allerlei covers van beroemde nummers zingen en spelen: van The Beatles, de Everly Brothers, Cat Stevens, noem maar op. De arrangementen zitten goed in elkaar, en klinken dan ook lekker. Zeg maar rustig: muzikale vaklui!

Tjipke Pasma gaf tussen de bedrijven door de nodige uitleg – in het Duits – bij de nummers van het korps. Ik stip er nog twee aan: het schitterende Jiddische nummer “Bessarabyanke”, dat je in een supersnel tempo moet spelen, wil het klinken als echte Klezmermuziek. Nou, we spéélden het dus supersnel! Het korps sloot af met een ‘kraker’ uit het marsenrepertoire: The Standard of St. George, wat onze dirigent noemde een “Ausschmeisser”.
Het publiek reageerde enthousiast. Daar doen wij het voor!

Tijdens de gezellige “neisit” liet Hjirris opnieuw van zich horen, in het portaal deden ze nog even een ‘afterconcert’, en dat viel zeer in de smaak. Op naar ons volgende concert op zondag 22 mei 2016 vanaf 11.00 uur in de Ald Skoalle te Wier.

Op de agenda staan de volgende activiteiten:
- Koffieconcert op 22 mei 2016 om 11.00 uur in de Ald Skoalle te Wier
- Anjercollecte in de week van 2 juni 2016
- Oud-papier op 3 juni 2016
- Rondgang door het dorp in verband met de avond vierdaagse op 10 juni 2016
- Spelen bij Empatec Wier tijdens het werkbezoek van koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op 13 juni 2016

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…