Terug naar Verenigingen nieuws

Marjolein ‘Berini’ Meijers presenteert een uniek dubbelprogramma in de Ioannis Teaterstjerke.

Gepubliceerd op:
Marjolein ‘Berini’ Meijers presenteert een uniek dubbelprogramma in de Ioannis Teaterstjerke.

Marjolein Meijers, beter bekend als Annie van de Berini’s of An van het duo An & Jan, bracht al eerder met veel succes haar programma’s ‘Hongerig Hart’ en ‘Van Berini tot Solex’ op de planken in Wier.

In het weekend van 17 en 18 december krijgt het publiek de unieke gelegenheid om twee keer te genieten van haar grote vakmanschap en -vooral- haar aanstekelijk enthousiasme. De afwisseling waarmee zij haar programma’s brengt resulteert erin dat het publiek in een emotionele achtbaan terechtkomt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een recordtempo. De muzikanten Walter en Onno Kuipers steunen haar daarbij als een geoliede machine.


Meijers, zangeres, muzikante, actrice, theatermaker en songschrijver, studeerde klassiek gitaar aan het Rotterdams Conservatorium. Tot de oprichting van de Berini’s in 1983 speelde zij in vele bandjes en ook als bassiste bij het Russisch Staatscircus. Ze maakte een serie afleveringen van ‘Mijn eerste keer’, een kinderprogramma voor Veronica Televisie, speelde een hoofdrol in de film ‘Sloophamer’, doceerde aan het Koningstheater in 's Hertogenbosch, gaf een boek uit en trad solo op met haar eigen programma’s. Met recht een alleskunner. En al die tijd werden haar verhalen, liedjes en muziek steevast onthaald op lovende kritieken.
Haar programma ‘LUST’, op zaterdag 17 december, is pikant eettheater en het vervolg op het succesvolle ‘Hongerig Hart’. In `LUST` vertelt Marjolein prachtige (familie)verhalen over een bruiloft die anders loopt dan iedereen had verwacht, over een bijzondere kerst, of wat te denken van een Italiaanse schoonmoeder die alleen maar het beste wil voor haar zoon. `LUST` staat ook voor mooie en filmische muziek. De verhalen van Marjolein worden afgewisseld met de exclusieve gerechten van de Wierster meester-kok Mattie van Dijk. De welhaast natuurlijke combinatie van verhalen en gerechten maakt van het avondje-uit een complete, voortreffelijke show voor hoofd, hart en maag!


Op zondag wordt het theaterfeest vervolgd met ‘MUZIEK!’. Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. Dit jaar staat zij 40 jaar op de planken. In ‘MUZIEK!’ -met veel nieuwe muziek en veel nieuwe (Nederlandstalige) liedjes- staat de Ioannis Tsjerke vol instrumenten. Goed voor een muzikale wereldreis die begint in Rotterdam. Daarna gaat het via Ierland, Bulgarije en Turkije naar Amerika. ‘MUZIEK!’ staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook weer vol vrolijke en ontroerende verhalen.

Coronasubsidie voor culturele instellingen Waadhoeke

 tijdelijke coronasteun voor culturele instellingen.

 

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…