Terug naar Verenigingen nieuws

Margriets avontuur in Oostenrijk

Gepubliceerd op:
Margriets avontuur in Oostenrijk

Dinsdag 10 januari vertrok ik samen met mijn moeder om 18:45 met de trein naar Utrecht. Hier kwamen wij om 20:45 aan. We verzamelden met alle top-deelnemers en de organisatie op het Veemarktplein in Utrecht en ...

... vertrokken om 21:30 met zijn allen in de bus naar het prachtige Oostenrijk. 

Woensdag 11 januari kwamen wij om 12:00 aan bij ons hotel; een paar meter van de Weissenssee af. Vervolgens inchecken en de hotelkamers bekijken. Eerst even lunchen en vanaf 14:00 tot 19:00 hadden we vrije tijd om de omgeving te verkennen. Natuurlijk het ijs proberen en wat was het ijs goed, wel een paar scheuren, maar dat hoort erbij. Op deze prachtige zonnige dag heb ik 8 kilometer afgelegd op het ijs. Om 19:00 diner en vervolgens het avondprogramma met een leuke quiz van Ben van de Burg. Daarna vroeg op bed, want voor de donderdag stond er weer een heel programma klaar.

Om 8:00 ontbijt en vervolgens een workshop van Ben van de Burg en Renate Groenewold. Zij zijn ambassadeurs van KIKA. Deze workshop ging over onderwerpen zoals voeding, krachttraining en goede voorbereidingen voor een lange tocht. Na de lunch gingen we om 14:30 het ijs op voor een groepsfoto en een clinic van Ben en Renate. Deze clinic ging over de juiste technieken die je kan gebruiken op natuurijs en hoe je nou het best een lange tocht kan rijden op natuurijs. Ook deze dag weer wat kilometers afgelegd op het ijs met ontzettend mooi weer. De rest van de dag nog wat vrije tijd, diner en daarna het avondprogramma. En toen meteen naar bed met de wekker om 5:30.

Vrijdagochtend vroeg uit de veren; 6:00 ontbijten en 6:30 klaar staan voor vertrek. Vandaag was het dan toch echt tijd voor de 100 kilometer. Om 7:00 uur startten we in de sneeuw en in het donker, wat best wel spannend is; je ziet weinig, met alleen het licht van je hoofdlampje, want de Weissensee heeft geen verlichting rondom. Om 8:30 had ik de eerste 20 kilometer erop zitten. We schaatsten in rondes van 10 kilometer, na elke ronde kwam je langs de stempelpost om een stempel te halen en daarnaast zat de koek en zopie voor de goede voeding en drinken, wat erg goed verzorgd was.

Ik schaatste eerst steeds met een andere meisje van 21 jaar, die stopte na de 70 kilometer en vervolgens schaatste ik verder met Renate Groenewold; de ronde tijden gingen van 45 min naar 30 min. Een ontzettende leuke ervaring om met zo’n topvrouw de laatste kilometers te mogen schaatsen. We hebben gelachen, gesproken over haar schaatscarrière en vooral erg genoten. Na 6 uur en 39 min kwam ik over de finish en had ik de 100 kilometer gehaald. Zonder onderweg maar even te hebben gedacht; wat doe ik hier of waar ben ik mee bezig en zonder pijntjes heb ik tocht volbracht. In sneeuw en met harde wind, maar wat heb ik genoten en wat heb ik ontzettend mijn best gedaan. Met de gedachten dat je schaatst voor de kindjes met kanker haal je de finish, want ik kan wel 1 dag pijn hebben, dat ben ik de volgende dag grotendeels weer vergeten, maar de kindjes met kanker hebben elke dag pijn en moeten verschrikkelijke dingen doorstaan. Dat moet je in je achterhoofd houden en zo kom je zonder slag of stoot over de finish. Bovendien: de pijn van doorgaan stopt, maar de pijn van stoppen blijf je bij je dragen. Na deze uitdaging even warm douchen en bijkomen op bed en toen stond het diner alweer klaar. Tijdens het avondprogramma werd het bedrag bekend gemaakt wat wij met z’n allen hebben opgehaald voor de bouw van het Maxima Ziekenhuis in Utrecht en onderzoek naar kinderkanker. Met alle deelnemers hebben wij maar liefst een bedrag van € 136.069,95 weten op te halen. Zelf heb ik een bedrag van € 2.705,65 bijgedragen. Fantastisch hoeveel mensen iets konden missen voor KIKA.

Op het eindfeest van de vrijdagavond werd ik ook nog uitgeroepen tot bijzonderste deelneemster omdat ik 16 jaar ben. Zaterdag vertrokken we om 8:00 vanuit Oostenrijk en waren we dan na 17 uur reizen weer thuis. Het was een onwijs mooie ervaring voor een onwijs goed doel. Iets wat ons altijd bij zal blijven!

P.s op mijn FB staan nog leuke foto’s en  filmpjes.

Groetjes, Margriet Miedema en haar Mem.

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…