Terug naar Verenigingen nieuws

Lyts Hôfke onderzoekt de vraag naar kleiner wonen?

Gepubliceerd op:
Lyts Hôfke onderzoekt de vraag naar kleiner wonen?

Het Lyts Hofke is een pilot in de nieuwe omgevingswet. Als werkgroep spelen we met gedachten om de leefbaarheid in Berltsum te vergroten. We zien mogelijkheden om de oudere bewoners 55+, die veelal te ruim wonen, naar een meer levensbestendig en energie neutrale woning door te laten stromen. De eventuele overwaarde kan dan benut worden voor bijvoorbeeld collectieve zorginkoop.

Al meer dan 400 jaar zijn er in het land Hofjes die succesvol zijn om de mienskip te vergroten. Het bevorderen van het mienskip gedachtengoed samen met de doorstroming en leefbaarheid in Berltsum zijn de uitgangspunten van de Werkgroep Lyts Hofke. Er zijn reeds 35 belangstellenden die zich hebben aangemeld voor het Lyts Hofke.
Dit geeft ook aan dat de behoefte er wel duidelijk is.

De werkgroep Lyts hofke is achter de schermen druk bezig om de stukken definitief te maken. Dit doen we voor het transdisiplinaire team, wat het advies moet geven op het voorstel van de werkgroep. Op de nieuwsjaar receptie van gemeente Waadhoeke gaf Frans Nieuwhof al reeds aan dat ons project op de nominatie staat ,om met een positief advies, verder te kunnen.

Als werkgroep zijn we bezig om het financiele aspect te onderzoeken en in kaart te brengen. Het slagen van het project hangt samen met het draagvlak. Om hier een duidelijk en representatief beeld van te krijgen hebben we een enquete opgesteld. Om dit helder te krijgen is het van belang dat zoveel mogelijk mensen uit Berltsum en nabije omgeving deze vragen lijst invullen.
Het invullen van de vragen lijst, welke bestaat uit een 20 kleine vragen, helpt ons verder om dit mooie project te laten slagen.

Om bij de enquete te komen zie onderstaande link:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4LHmDrzvHgu1BnV-zDDV_haYPOenZIe0vt5UoAOgiPhCw1A/viewform

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…