Terug naar Verenigingen nieuws

Ioannis Teatertsjerke Wier opent seizoen met verlaat verjaardagsfeest Bob Dylan

Gepubliceerd op:
Ioannis Teatertsjerke Wier opent seizoen met verlaat verjaardagsfeest Bob Dylan


Poplegende Bob Dylan vierde op 24 mei zijn verjaardag. Hij werd toen 75 jaar. Ondanks zijn hoge leeftijd is de voormalige protestzanger nog niet van plan om zijn gitaar aan de wilgen te hangen. 

Het is al meer dan vijftig jaar geleden dat hij zijn eerste album maakte: “Bob Dylan” (1962). Vorig jaar nog verschenen maar liefst twee albums, “Shadows in the Night” met covers van Frank Sinatra en “The Cutting Edge”. En ook begin dit jaar dook Dylan weer de studio in om opnames te maken voor een splinternieuw album. Hoeveel albums hij inmiddels maakte, is nauwelijks te achterhalen, maar het zijn er meer dan 50. Dylan is met recht een levende legende.


Het al jaren samen optredende Leeuwarder muzikantenduo Piet Kok en Roelof Reineman is als geen ander bekend met het repertoire van Dylan. Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag hebben zij een speciaal programma samengesteld, als tribute en eerbetoon aan de fameuze singer-songwriter.
Piet Kok (zang, gitaar en mondharmonica)is al bijna net zo lang als Dylan in de Friese muziekscene bezig. Hij speelde in een ver verleden in folkgroepen als Irolt en Farmers Union, maar treedt ook solo op. De laatste jaren is hij ook actief in The Woody Band (vorig jaar nog in Wier op het podium). 
Roelof Reineman (elektrische- en slidegitaar, mandoline en dobro) speelt al sinds de jaren ’80 met Piet Kok, eerst in de Plok Blues Band en later als duo. Nu treedt hij, naast zijn samenwerking met Piet Kok, op met de Hangouts, tributeband van de Rolling Stones - al net zo befaamd als Bob Dylan. 

Samen brengen zij in dit speciale programma tal van songs uit de lange loopbaan van Dylan ten gehore. Voor Dylan-fans een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de prachtige liedjes in een intieme setting te beluisteren.

 


Bob Dylan 75 jaar - Piet Kok en Roelof Reineman
Zondag 18 september 2016 om 15:00 uur
Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier
Entree € 10,00
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
www.ioannistheatertsjerkewier.nl

X

Kids Picknick 4 juli as

Deelname voor de groepen 1 t/m 8 (zonder begeleiding van volwassen)  

 

Koffie en een goed gesprek bij De Sk├╗le

“Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en ook om te luisteren …