Terug naar Verenigingen nieuws

Gratis webinars voor ouders en verzorgers: Online invulling Week van de opvoeding

Gepubliceerd op:
Gratis webinars voor ouders en verzorgers:  Online invulling Week van de opvoeding

Van 5 tot en met 11 oktober doet gemeente Waadhoeke weer mee met de landelijke Week van de opvoeding. In verband met het coronavirus zijn de activiteiten enkel gericht op ouders en verzorgers. Er worden gratis webinars georganiseerd in plaats van fysieke bijeenkomsten.

7 oktober - Gamen: een leuke hobby of een probleem?

Mediacoach Evelyn Verburgh vertelt in deze webinar over de wereld van online games, de functie die gamen vervult en de positieve en negatieve effecten. Daarnaast geeft ze inzicht in de werking van games en de verdienmodellen (o.a. in app aankopen, lootboxes en verleidingsmechanismen). Ook bespreekt ze de signalen van overmatig gebruik. Waar ligt de grens tussen spel en verslaving?

Een aantal jongeren deelt in deze webinar hun ervaring en kennis. En ze hebben tips: wat verwachten gamers eigenlijk van hun ouders? Het webinar staat gepland voor woensdag 7 oktober van 19.30 tot 20.30 uur.

 

8 oktober - Omdenken: Stop met opvoeden!

Waadhoeke is trots hét webinar over opvoeden aan te kunnen bieden aan haar inwoners. In een inspirerend, theatraal en vooral leerzaam webinar duiken ouders samen met Berthold Gunster twee uur in de wereld van het omdenken. Hoe houd je je als ouder staande in de explosieve wereld van de opvoeding? Hoe buig je het lastige gedrag van je kinderen om naar een nieuwe mogelijkheid? Hoe stop je met het onhaalbare, doodvermoeiende streven de perfecte ouder te moeten zijn? Dit webinar is op donderdag 8 oktober van 20.15 tot 22.15 uur.

 

Aanmelden webinars

Belangstellende ouders, verzorgers en professionals kunnen zich aanmelden vóór 2 oktober via de website van gemeente Waadhoeke www.waadhoeke.nl.

 

Vanaf 5 oktober – In beweging met Beweegbox

Naast de webinars kunnen inwoners tijdens de week van de opvoeding gratis een Beweegbox lenen voor een periode van vier weken. De Beweegbox bestaat uit sportmateriaal die te gebruiken zijn in de woonkamer, slaapkamer of tuin. In de Beweegbox zit een schema van drie activiteiten per week en het benodigde materiaal. Het Beweegteam van Waadhoeke stelt deze box beschikbaar. Aanmelden kan via remco.kooistra@sportfryslan.nl.

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…