Terug naar Verenigingen nieuws

'Fit op Freed' Wint prijs bij 'De Friesland Zorgverzekeraar.'

Gepubliceerd op:
'Fit op Freed' Wint prijs bij 'De Friesland Zorgverzekeraar.'

Dit jaar viert ‘De Friesland zorgverzekeraar’ haar 200-jarig bestaan. ‘De Friesland’ wil haar verjaardag vieren samen met de inwoners van Friesland door iets blijvends achter te laten in de provincie. 

Iedereen mocht ideeën insturen, waarmee een verandering op gang gebracht kan worden op het gebied van kwaliteit van leven, gezondheidszorg, cultuur en samenleving. Meer dan 300 ideeën werden het afgelopen half jaar ingezonden, en de beste en meest innovatieve ideeën werden beloond met een cheque ter waarde van € 5.000,-- .

‘Fit op Freed’ is een innovatief idee wat is ontwikkeld door fysiotherapiepraktijk Jelle Eijzenga in samenwerking met thuiszorgorganisatie ‘Palet’. In het kader van de bezuinigingen in de zorg en de decentralisaties door de overheid, zijn we gekomen tot het concept van ‘Fit op Freed’ waarbij bewegen en eten voor de oudere bewoners van ons dorp worden gecombineerd. Valpreventie en cognitieve fitness worden gecombineerd met een gezonde maaltijd bereid door vrijwillige koks, die eenmaal voor 20 tot 25 mensen willen koken. Daarnaast helpen vrijwilligers iedere vrijdag met het klaarzetten en bedienen van het eten.
Het concept is ondertussen zo succesvol dat ook in Dronryp en Ferwert wordt gestart.
De vakjury van de Zorgverzekeraar heeft ons idee beloond met een bedrag van € 5.000,00
De € 5.000,00 zal worden gebruikt voor de aanschaf van materialen welke gebruikt kunnen worden bij de valpreventie en de cognitieve fitness. Daarnaast kunnen er materialen aangeschaft worden welke gebruikt kunnen worden bij het koken.
Wij zijn ‘De Friesland Zorgverzekeraar’ heel dankbaar voor het beschikbaar stellen van het bedrag. We hopen hiermee dot concept verder uit te dragen in de provincie Friesland.

Coronasubsidie voor culturele instellingen Waadhoeke

 tijdelijke coronasteun voor culturele instellingen.

 

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…