Terug naar Verenigingen nieuws

Extra km. voor lopers Glazenstad/Blikvaartloop voor hetzelfde inschrijfgeld

Gepubliceerd op:
Extra km. voor lopers Glazenstad/Blikvaartloop voor hetzelfde inschrijfgeld

Zaterdag organiseerde de SV Friesland voor de 10e keer de Glazenstadloop/Blikvaartloop dit keer vanuit St.-Annaparochie.

De eerste 8 lopen gingen van start in Beetgum/Berlikum vanuit de kassen. Vorig jaar is er gestart bij Camping De Blikvaart, dit met slecht weer en minder dan honderd deelnemers. Organisator SV Friesland uit St.-Jabik vond het geen geschikte plaats en vroeg De Bildtse Slag of ze daar terecht konden, hier is voldoende kleed/douchegelegenheid en prima cateraar Jelger Miedema.


Op een zonnige zaterdagochtend stonden dan ook 133 deelnemers onder de prachtige start/Finishboog voor de sporthal, ze kwamen overal vandaan en het was reuze gezellig.
Jan v.d. Hoek had de route uitgezet met witkalkpijlen dat kon nu het droog weer was. Wel had hij de grootste moeite om pijlen die door andere organisaties met verf op het wegdek waren geschilderd weg door te kruisen. Jammer dat dit gebeurd terwijl duidelijk in de afgegeven vergunningen staat dat pijlen na enkele regenbuien moeten zijn opgelost en dat is het geval bij de SV Frieslandpijlen die met milieu vriendelijk kalk werkt.


Door die verfpijlen ging het zaterdag fout in Berlikum, ten hoogte van Huize Welgelegen stond een pijl rechtsaf die Jan niet had gezien maar de lopers wel en liep ruim een kilometer om. Gelukkig kwamen ze weer op de route door aanwijzingen van mensen die daar bekend zijn met de omgeving, maar het is niet leuk voor een organisator die flink haar best doet om de lopers een mooi parkoers aan te bieden voor vier euro inschrijfgeld. Bij veel andere lopen is een euro per kilometer geen zeldzaamheid meer. Voor deze extra meters hoefde men niet bij te betalen.
Onderweg stonden er twee verzorgingsposten met water en de 16 km kreeg zelfs een paar kilometer voor de finish nog een beker water aangeboden, deze lopers liepen een andere route dus wel hun 16 km. De 10 km was 12 km en de 5 km kwam op 6 km. De volledige uitslagen, het volledige verslag en een link naar de gemaakte fotoreportages van de loop zijn te vinden op www.svfriesland.nl

Kids Picknick 4 juli as

Deelname voor de groepen 1 t/m 8 (zonder begeleiding van volwassen)  

 

Koffie en een goed gesprek bij De Sk├╗le

“Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en ook om te luisteren …