Gepubliceerd op:
De Zangbodem

Voor u ligt het laatste nieuws van dit seizoen van de Schola Cantorum Mistúra en Vrouwenkwartet Femm’tet, welke beide zingen onder auspiciën van Muziekhuis De Zangbodem Berltsum.

Maar wat is dan die Zangbodem vraagt u zich wellicht af. Ons motto is veelzijdig vocaal dat zich vertaalt in ons repertoire dat bestaat uit gregoriaans, oude muziek, klassiek en romantiek, maar ook moderne, eigentijdse, en lichte muziek. Waarom? Omdat zingen inspirerend is, energie geeft en het uitdagend is om met verschillende soorten muziek bezig te zijn.
Dit laatste bericht van 2018 - 2019 gaat over het binnenkort verschijnen van de zomeruitgave van de jaarlijkse Muziekhuiskrant, het Concertnieuws voor het komende seizoen en over de oproep Projectzangers gevraagd voor het ensemble Schola Cantorum Mistúra.

Voor wat betreft de Muziekhuiskrant het volgende: deze verschijnt begin juli. En mochten er geïnteresseerden zijn die een exemplaar willen ontvangen, dan kunnen zij een mailtje sturen met vermelding van naam, adres en postcode naar info@dezangbodem.nl. Vermeldt wel dat het een muziekhuiskrant gaat. Er wordt dan z.s.m. een exemplaar thuisbezorgd.

Komend najaar is er een bijzonder concert, dat aandacht vraagt om alvast in de agenda te noteren. Op zaterdag 2 november met als thema “De Toekomst van een verleden”, zal de Schola Cantorum Mistúra de “Missa pro Defunctis” (lees: Requiem) van Piet Vessies in de Meinardskerk van Minnertsga (Wereldpremière) uitvoeren.

Voor dit project vraagt de schola projectzangers m/v. Het programma vermeldt ook muziek van Handl Gallus, van Eersel, Sibelius, Goodwin en Löwenthal. Affiniteit met en kennis van het gregoriaans zijn echt nodig. Voor informatie en aanmeldingen kunt u bellen met 0518 - 45 17 04 of e-mail naar: info@dezangbodem.nl

 

Donderdag 1 juli a.s.: Informatiebijeenkomst Fidesta

Datum: donderdag 1 juli a.s. Tijd: 19.30 uur Plaats: in de Fidesta ruimte van …

 

“Fietsen door de Middeleeuwen”

Op zaterdag 3 en 10 juli wordt een unieke fietstocht georganiseerd. Starttijden …