Terug naar Verenigingen nieuws

De Beleeftuinen van Joostema zijn open!

Gepubliceerd op:
De Beleeftuinen van Joostema zijn open!

Het is volop voorjaar en de Beleeftuinen van Joostema zijn weer opengesteld, uitsluitend op afspraak, met tuinbegeleiding en maximaal twee personen per keer i.v.m. de regels van het RIVM.

 

Lekker rustig dus en als u niet van een massaal gebeuren houdt in een drukke omgeving, dan zijn de Beleeftuinen van Joostema een prima alternatief. Ook als u nieuwe ideeën op wilt doen voor uw eigen tuin, dan kunt u bij ons een afspraak maken. Hier is 10.000 m² ruimte en u kunt volop genieten van het voorjaar, de mooiste tijd van het jaar. Vorig jaar gingen tientallen bezoekers u voor, maar ook velen hebben aangegeven in het nieuwe jaar 2021 terug te komen voor een herhaalbezoek om de vorderingen in de Beleeftuinen waar te nemen.
Op donderdag 6 mei zijn de Beleeftuinen opengesteld. In de overtuin staan veel nieuwe planten in de Engelse border met bijzonder veel diversiteit aan planten. Nieuw is ook dat in de Beleeftuinen van Joostema twee nestkasten van de Feugelwacht Oud-Bildt zijn geplaatst en met succes. Er broeden pimpelmezen en koolmezen in, want de Beleeftuinen trekken veel (nieuwe) vogels en ook insecten aan. Bijzonder is dat de fruitbomen die in mei bloeien en dat is Berltsum op z’n best. Tussen de beide tuinen loopt de Wiersterdyk, de oude Middelzee. U kunt het bezoek combineren met het Hemmemapark of één van de horecagelegenheden in de nabije omgeving.
Voor het bezoeken van de Beleeftuinen van Joostema dient u een afspraak te maken tussen 8.00 en 9.30 uur ’s ochtends op telefoonnummer 0518-462542 bij Hieke Joostema-Greidanus, dorpsstyliste, Wiersterdyk 6A te Berltsum. U bent van harte welkom, bekijk 10.000m² tuin en weidegronden met schapen en lammeren. Ook jonge gezinnen zijn van harte welkom. Een bezoek aan de Beleeftuin kost € 4,- per persoon, kinderen t/m 12 jaar € 2,-.
Hieke Joostema-Greidanus, dorpsstyliste Berltsum

Donderdag 1 juli a.s.: Informatiebijeenkomst Fidesta

Datum: donderdag 1 juli a.s. Tijd: 19.30 uur Plaats: in de Fidesta ruimte van …

 

“Fietsen door de Middeleeuwen”

Op zaterdag 3 en 10 juli wordt een unieke fietstocht georganiseerd. Starttijden …