Terug naar Verenigingen nieuws

Bliere Blommefjild Berltsum iepen!

Gepubliceerd op:
Bliere Blommefjild Berltsum iepen!

Van Tuinen Tuinservice bestaat dit jaar 25 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal wilde hovenier Johan van Tuinen de bloemetjes eens goed buiten zetten. Eerder dit jaar zaaide hij daarom zijn perceel grond in de hoek Hemmemawei / Bildtdyk in met een eenjarig bloemenmengsel.

 

Door de droogte stagneerde de groei; langzaamaan ontstond er toch een waas van groen die transformeerde naar bloemen in allerlei kleuren, soorten en maten. In totaal tonen maar liefst 32 soorten afwisselend hun pracht: Amandelroosjes, Chinese asters, Korenbloemen, Meisjesogen, Gipskruid, Dille, Zonnebloemen et cetera et cetera. Een oase van bliere blommewille.

 

Johan van Tuinen nodigt wandelaars uit het Bliere Blommewillepaad te nemen. Het slingert als pad van gras door en om het perceel heen, met in het midden een idyllische eivormige cirkel om een poosje rustig te vertoeven en te genieten. “It jout it gehiel krekt wat meer as slochtwei hinne in paadsje lûke, mei tank oan ús túnûntwerper Siem de Vlas”, onderstreept Johan van Tuinen. “Ik hoopje dat de minsken hjir like blier fan wurde as ik sels. Mar sjoch om dy hinne, dit is dochs prachtich?”

 

Als de hekken open staan, is de Bliere Blommewille open. Je mag er doorheen, je mag er omheen, je mag eraan ruiken, je mag er foto’s van maken, je mag er heerlijk van genieten. Op hun eigen stekkie bloeien de bloemen het mooist; je hoeft ze dus echt niet te plukken. De hond mag mee, mits aangelijnd en hij zijn behoefte op kan houden.

 

Kom vooral een kijkje nemen. Gewoon gratis.

Opening MFC It Stedhûs

Zoals jullie in de vorige editie van deze dorpskrant hebben kunnen lezen, zijn w…

 

Kom in beweging en maak kennis met de tennissport,

Kom in beweging en maak kennis met de tennissport, ontwikkel jezelf en krijg je …