Terug naar Verenigingen nieuws

Bestuurders tekenen op unieke locatie voor fietsen langs Waddenzee

Gepubliceerd op:
Bestuurders tekenen op unieke locatie voor fietsen langs Waddenzee

Op maandag 15 juni aanstaande zetten de wethouders van de gemeenten Waadhoeke, Harlingen en Noardeast-Fryslân samen met een bestuurder van Wetterskip Fryslân de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst ‘Op Paad lâns it Waad’. Waar kan dat beter dan op de dijk bij Pietersburum? Uiteraard op gepaste afstand van elkaar en met de fiets aan de hand.

U bent hierbij van harte uitgenodigd op:
Datum: Maandag 15 juni
Tijd: vanaf 14.30 uur tot ca 15.30 uur (ondertekening / fotomoment gevolgd door een hapje en drankje)
Locatie: Dijk bij Pietersbierum (Sedyk 4)
Genieten van de hele Friese Waddenkust per fiets; dat is het doel van het projectplan ‘Op Paad lâns it Waad’. Dit doel wordt nu bekrachtigd met de handtekeningen van wethouder Caroline de Pee (Waadhoeke), wethouder Paul Schoute (Harlingen), wethouder Jelle Boerema (Noardeast-Fryslân) en bestuurder Bé de Winter (Wetterskip Fryslân). De drie gemeenten hebben belang bij uitvoering van dit project, met name vanwege de impuls aan de economie en het toerisme in dit gebied. Het belang van Wetterskip zit in de verbinding met de dijkversterking de komende jaren. De planning is dat eind 2022 het eerste deel van de fietsroute gereed is en in 2028 het tweede deel.
Waddenfonds en Provinsje Fryslân
Op 26 juni wordt het projectplan samen met de samenwerkingsovereenkomst ingediend bij het Waddenfonds. Het Waddenfonds wordt gevraagd mee te financieren, net als de Provinsje Fryslân. Eind november geeft het Waddenfonds uitsluitsel.

Coronasubsidie voor culturele instellingen Waadhoeke

 tijdelijke coronasteun voor culturele instellingen.

 

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…