Terug naar Verenigingen nieuws

51% in gemeente Waadhoeke kampt met overgewicht

Gepubliceerd op:
51% in gemeente Waadhoeke kampt met overgewicht

Liefst 51% van de volwassenen in de gemeente Waadhoeke heeft een overgewicht. 16% kampt zelfs met ernstig overgewicht(obesitas).Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen in Waadhoeke verzamelt en vergelijkt.

Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd.

Hiermee zijn inwoners in de gemeente Waadhoeke gemiddeld zwaarder dan de rest van Nederland. Landelijk gezien is 48,9% te zwaar, en heeft 13,8% te maken met obesitas.

Overgewicht betekent een BMI van 25 of hoger. Ernstig overgewicht, ook bekend als obesitas, betekent een BMI van 30 of hoger. De BMI wordt berekend op basis van geslacht, lengte en gewicht. Een BMI tussen de 18,5 en 25 betekent een normaal gewicht.

Sporten en bewegen in de gemeente Waadhoeke
Dit wil niet zeggen dat de hele gemeente stilzit. 50% voldoet aan de landelijke Beweegrichtlijnen. Dit betekent minimaal 2,5 uur per week matig intensieve inspanning (bijv. fietsen of wandelen), twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten (bijv. traplopen) en niet te veel stilzitten. Hieronder een aantal aanvullende gegevens met betrekking tot sporten en bewegen in de gemeente Waadhoeke.
57% doet aan matig plus zwaar intensieve activiteiten (o.a. wandelen, fietsen, hardlopen, wielrennen, sporten)
79% doet aan bot- plus spierversterkende activiteiten (o.a. traplopen, springen, fietsen en krachttraining)
45% doet wekelijks aan sport
Het percentage fietsgebruik ligt op 48%. Dit betekent dat bij 48% van verplaatsingen met een korte afstand (tot 7,5 km) gebruik gemaakt wordt van de fiets.
Hoe zit het met de gezondheid in de gemeente?
79% van de inwoners van Waadhoeke ervaart de eigen gezondheid als (zeer) goed. Landelijk gezien ligt dit percentage op 75,6%. Het alcohol- en rookgedrag ligt tenslotte redelijk in lijn met de rest van Nederland:

In Waadhoeke wordt door 38% van de bevolking van 19 jaar en ouder volgens de Richtlijn gedronken (drinkt niet of maximaal 1 glas per dag). 10% van de bevolking is een zware drinker. Dat wil zeggen: minstens 1 keer per week 6 glazen voor mannen en 4 glazen voor vrouwen per dag. 6% wordt aangemerkt als overmatige drinker. Je bent een overmatige drinker als je meer dan 14 glazen per week (vrouwen) of 21 glazen per week (mannen) drinkt. 18% van de inwoners in Waadhoeke rookt wel eens.

Bron: https://www.vandaagafvallen.nl/waadhoeke/

Kids Picknick 4 juli as

Deelname voor de groepen 1 t/m 8 (zonder begeleiding van volwassen)  

 

Koffie en een goed gesprek bij De Sk├╗le

“Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en ook om te luisteren …