Terug naar Verenigingen nieuws

Woensdag 18 mei presentatie resultaten aanvullende stralingsmetingen Wier

Gepubliceerd op:
Woensdag 18 mei presentatie resultaten aanvullende stralingsmetingen Wier

Woensdag 18 mei presentatie resultaten aanvullende stralingsmetingen

Op aanvraag van de kerngroep Radar Wier heeft het Agentschap Telecom metingen verricht naar de straling die uitgezonden wordt door de radar bij Wier. Op woensdagavond 18 mei organiseert de kerngroep een informatieavond over de resultaten van deze stralingsmetingen. Experts van het Agentschap Telecom zullen de resultaten aan u uitleggen en GGD Fryslân zal ingaan op gezondheidseffecten van dit type straling. De informatieavond begint om 19.30 uur en is in het dorpshuis van Wier. Komt u langs, woensdagavond 18 mei? We zien u graag.

Doel extra stralingsmetingen

Defensie heeft vorig voorjaar metingen laten verrichten naar de straling van de radar. Hoewel de contacten met Defensie goed zijn, wilde de kerngroep toch graag een aanvullend onderzoek naar de straling van de radar laten uitvoeren en heeft daarop het Agentschap Telecom ingeschakeld. Zij hebben in december hun onderzoek gedaan. Recent zijn de resultaten bekend geworden en deze willen we graag met de rest van de omwonenden van de radar delen.

Eerste uitkomsten van de metingen

Experts van het Agentschap Telecom zullen de resultaten van de aanvullende metingen presenteren. De gemeten straling ligt ver onder de maximale waarden die internationaal worden geadviseerd. De gemeten stralingswaarden kunnen vergeleken worden met de straling die komt van huishoudelijk apparatuur. De metingen zijn gedaan op bij een aantal woningen (binnen en buiten) en bij de sportvelden in Wier. De GGD Fryslân zal ingaan op gezondheidseffecten van radiomagnetische velden.

Wie zitten er in de kerngroep?

De kerngroep radar Wier bestaat uit inwoners van Wier (Gerda Algra en Hans Blanksma), medewerkers van de gemeente en een medewerker van de GGD Fryslân. De kerngroep wordt begeleid door een onafhankelijk voorzitter. In de kerngroep gaan we samen na op welke vragen we een antwoord willen hebben en waar we die vragen moeten stellen. De kerngroep is ook het aanspreekpunt van Defensie.

Komt u langs?

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd op woensdag 18 mei in het dorpshuis van Wier. U bent van harte welkom vanaf 19.15 uur; de avond zal beginnen om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Let op: Defensie is níet aanwezig bij de inloopavond.

 

Jeugdtoneel groot succes met film Bern de Baas

Wat was het spannend, werd het droog, bleef het droog? Op vrijdag 20 mei jl. was…

 

Even voorstellen: nieuwe columniste Op e Roaster

Hoi, mijn naam is Hilly Posthumus-Dikland. Ik ben 35 jaar en woon sinds 4 jaar m…