Terug naar Verenigingen nieuws

Wereldprimeur voor Rondaan met aflevering volledig elektrische Rasco veegmachines

Gepubliceerd op:
Wereldprimeur voor Rondaan met aflevering volledig elektrische Rasco veegmachines

In opdracht van Omrin leverde Rondaan uit Berlikum de eerste twee volledig elektrisch Rasco aangedreven veegmachines ter wereld. Beide Friese bedrijven zetten zich in om hun groene ambitie waar te maken: het behoud van een schone en duurzame leefomgeving. Vanaf heden houden deze twee LYNX Charge veegmachines het centrum van Leeuwarden en Heerenveen schoon.

 

Ontworpen voor de eindgebruiker

De LYNX Charge van Rasco heeft een volledige elektrische aandrijving en draagt hiermee bij aan een duurzame leefomgeving. Duurzaamheid is belangrijker dan ooit, dat weet Rondaan als geen ander. Jarenlang zet het bedrijf zich in voor een groene toekomst. De Charge is ontworpen om continu hoge veegprestaties te leveren in combinatie met een fijne gebruikservaring voor de machinist. De machine is ontworpen op basis van input van verschillende machinisten uit diverse landen, waaronder Nederland. Hierbij is bijvoorbeeld de input van een machinist met 16 jaar ervaring gebruikt. Er is een uniek cabineontwerp ontworpen op basis van de input van de machinist. Zo is comfort met zicht gecombineerd.

 

Tussentijds opladen niet nodig

Bestuurders die een elektrisch voertuig rijden, ontkomen er niet aan: opladen. Voor het ontwerpen van de elektrische veegmachines was het van belang dat de machine een hele dag meegaat en de machinist niet tussentijds hoeft te laden. De Charge is voorzien van de grootste accu’s in zijn klasse zonder dat het invloed heeft op de wendbaarheid van de machine. Daarnaast gebruikt de Charge elke beschikbare watt aan vermogen met maximale efficiëntie. Zo vegen machinisten met eenvoud de hele dag door zonder te hoeven opladen. Het nieuwe elektrische aandrijfsysteem van Charge is niet alleen schoner en zuiniger, maar vergt ook minder onderhoud.

 

Veegmachine van de toekomst

Het bijkomende voordeel van deze elektrisch aangedreven wagens, is de geluidsvermindering. Dankzij de inzet van deze machines is het aangenaam ‘stil’ bij het schoonhouden van het centrum in Heerenveen en Leeuwarden. Voor alsnog rijden ze alleen in deze twee plaatsen, maar met deze 100% elektrische innovatie en 0% uitstoot, is de LYNX Charge de veegmachine van de toekomst!  

 

Rondaan

Ontstaan vanuit het ambacht van wagenmakers is Rondaan uitgegroeid tot een innovatieve en gespecialiseerde fabrikant en serviceorganisatie van transportmiddelen, hydraulische laad- en lossystemen en wegbeheermaterieel. De inmiddels 4e generatie Rondaan's combineren vakmanschap en ervaring met de meest moderne technieken en inzichten. Meer informatie: www.rondaan.nl

Opening MFC It Stedhûs

Zoals jullie in de vorige editie van deze dorpskrant hebben kunnen lezen, zijn w…

 

Kom in beweging en maak kennis met de tennissport,

Kom in beweging en maak kennis met de tennissport, ontwikkel jezelf en krijg je …