Terug naar Verenigingen nieuws

Vrijwillige matchmakers gezocht!

Gepubliceerd op:
Vrijwillige matchmakers gezocht!

Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een kleine onkostenvergoeding.


Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan de maatschappij is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet samen met gemeente Waadhoeke en de Skûle welzijn.
ANWB AutoMaatje brengt mensen bij elkaar. Naast chauffeurs zoeken we in gemeente Waadhoeke nog “matchmakers” om het AutoMaatje-team te versterken.
Dit zijn vrijwilligers die de koppeling tussen passagier en chauffeur tot stand brengen. Zij kennen zowel de deelnemers als de chauffeurs en onderhouden het dagelijks contact. Ze gebruiken hiervoor de ANWB AutoMaatje-software op de eigen computer. We zoeken vrijwilligers voor 1 of 2 dagen per week. Per dag is de belasting gemiddeld 1 tot 3 uren. Iets voor u?
Vanuit uw eigen woning kunt u helpen bij het bemiddelen tussen passagier en chauffeur. Zodra er een aanvraag voor vervoer is binnengekomen zoekt u in het systeem een geschikte chauffeur (of u kent die inmiddels). U belt met de chauffeur en met de passagier (of u gaat bij ze langs) en maakt zo de koppeling. De koppeling legt u vervolgens vast in het systeem.
Achteraf is het leuk om nog even te informeren hoe de rit is verlopen.
Ook voor de vrijwilliger een unieke kans op veel sociale contacten!
Heeft u belangstelling of wilt u meer weten? Neem contact op met de Skûle welzijn, via telefoonnummer 0517-393750 of mail met automaatje@deskule.nl.

Donderdag 1 juli a.s.: Informatiebijeenkomst Fidesta

Datum: donderdag 1 juli a.s. Tijd: 19.30 uur Plaats: in de Fidesta ruimte van …

 

“Fietsen door de Middeleeuwen”

Op zaterdag 3 en 10 juli wordt een unieke fietstocht georganiseerd. Starttijden …