Terug naar Verenigingen nieuws

Team Eijzenga krijgt aanjaagsubsidie voor buddy sporten

Gepubliceerd op:
Team Eijzenga krijgt aanjaagsubsidie voor buddy sporten

Sporten met een beperking is lastig. We staan er als valide sporters vaak niet bij stil hoe moeilijk het is om te sporten met een beperking.

De afgelopen maand hebben we de beelden tijdens de paralympische spelen kunnen zien. Bijvoorbeeld sporten met een prothese, of sporten terwijl je weinig tot niets kunt zien. Daarvoor heb je veel hulp nodig.
 
Daarom is Team Eijzenga gestart met het initiatief van buddy sporten in onze nieuwe hal aan It Koartlân te Berltsum. Een valide sporter die samen traint met een mindervalide sporter. Op deze manier kun je elkaar helpen, zodat ook de mindervalide sporter evenveel plezier beleeft aan het sporten. Er is ook eventueel begeleiding vanuit Team Eijzenga om de mindervalide sporter te begeleiden.
 
Dit initiatief van team Eijzenga is beloond met een aanjaagsubsidie uit het lokaal sportakkoord van de gemeente Waadhoeke. Met behulp van deze subsidie kunnen we het buddysporten promoten en eventueel aangepaste materialen aanschaffen.
 
Ben je geïnteresseerd, of omdat jezelf een mindervalide sporter bent, of omdat je het leuk vindt om samen met elkaar te sporten, dan kun je informatie krijgen over dit project. Bel ons even (0518-461638) of mail ons (info@teameijzenga.nl), en we kunnen je meer vertellen over dit initiatief.
 

 

Cognitieve Fitness - In Skerne Wibe te Ingelum

Zin om weer even lekker actief te zijn kom dan naar de Inloop ochtend van Cognit…

 

Glasvezelcampagne voor Berltsum en alle dorpen in Waadhoeke gaat van start

DELTA Netwerk start een glasvezelcampagne in alle dorpskernen van Waadhoeke waar…