Terug naar Verenigingen nieuws

Start Week van de valpreventie op maandag 1 oktober in Tzummarum

Gepubliceerd op:
Start Week van de valpreventie op maandag 1 oktober in Tzummarum

Fysio Eijzenga gaat zich actief inzetten voor de Week van de valpreventie. De week vindt plaats van maandag 1 tot en met 7 oktober. 

In die week brengen we de bewustwording van valpreventie/valrisico en vitaal ouder worden intensief onder de aandacht in de dorpen Tzummarum en Berltsum.

 

Maandag 1 oktober 10.00 uur Nij Bethanië – Tzummarum

Woensdag 3 oktober 14.30 uur Berlingastate - Berltsum

 

Programma Tzummarum – openingshandeling door wethouder Boukje Tol

Na het welkomstwoord van Jelle Eijzenga opent Boukje Tol, wethouder van de gemeente Waadhoeke, met in haar portefeuille het sociaal domein, de bijeenkomst. De Fysiotherapeut Anna Hester Slob van Fysio Eijzenga geeft een presentatie over Hup, in de benen, waarin zij tips geeft – stevige schoenen, spieren aanspannen, opstaan zonder handen, maak je huis veilig – om valongelukken te voorkomen. Naast enkele bewoners van Nij Bethanië is iedereen welkom om op 1 oktober mee te doen aan de Week van de valpreventie.

 

Daarnaast spelen we Dobbelfit, een speciaal door Fysio Eijzenga aangeschaft spel. Het spel maakt ouderen op een leuke manier bewust dat ze veel kunnen doen om de kans op een val te verkleinen. Ze leren over bewegen, medicijngebruik, voeding/vitamine D. Er wordt actief gewerkt aan balans en spierkracht voor de 65-plusser.

 

Na de opening in Tzummarum houden we woensdag 3 oktober een soortgelijke bijeenkomst in Berlikum.

 

Achtergrond

Volgens bronnen van VeiligheidNL hebben in 2016 naar schatting 96.200 mensen van 65 jaar en ouder een SEH-afdeling bezocht na een privé-valongeval. Dit is 82% van alle valongevallen bij 65-plussers. Reden genoeg voor onze praktijk om van de Week van de valpreventie een succes te maken. Meer informatie is te lezen op https://www.veiligheid.nl/valpreventie.

Kids Picknick 4 juli as

Deelname voor de groepen 1 t/m 8 (zonder begeleiding van volwassen)  

 

Koffie en een goed gesprek bij De Sk├╗le

“Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en ook om te luisteren …