Terug naar Verenigingen nieuws

Schoolkinderen Noard-Fryslân blij met Vakantieleestas van de Bibliotheek

Gepubliceerd op:
Schoolkinderen Noard-Fryslân blij met Vakantieleestas van de Bibliotheek

De afgelopen weken kregen 1.144 kinderen in Noard-Fryslân de Vakantieleestas van de Bibliotheek. In de tas zitten boeken en een schatkaart voor de digitale Thuiseditie van Vakantielezen. Zo houden ze hun leesplezier de komende zomer op peil.

 

In Noard-Fryslân doen dit jaar 35 scholen mee aan het leesbevorderingsproject Vakantielezen. De 1.144 kinderen van de groepen 3 en 4 van deze scholen kregen een tas mee naar huis met daarin o.a. het mooie ZomerTopboek en mooie leesboeken van de Bibliotheek. In de tas zitten ook tips voor ouders om gezellig samen met hun kind te lezen en een bijzondere schatkaart. Met die laatste kunnen ze ook online vakantielezen en maken ze kans op een mooie prijs.

 

De kinderen zijn erg enthousiast over de tasjes met inhoud. “Die stop ik meteen in mijn vakantiekoffer!” vertelde een van de kinderen blij aan leesconsulente Anita Haisma van Bibliotheken Noord Fryslân.

Vakantielezen, daarom!Kinderen oefenen tijdens het schooljaar veel met lezen, waardoor ze het steeds beter kunnen. Daardoor vinden ze het ook steeds leuker. Uit onderzoek blijkt helaas dat kinderen die in de vakantie weinig lezen vaak erg terugvallen in hun leesniveau. Een reden voor de Bibliotheek en de scholen om de kinderen ook in de zomer boeken mee te geven. Kinderen kunnen samen met hun ouders de boeken lezen en bekijken, ook als ze op vakantie zijn. Ook de leerkrachten kregen een gevulde Vakantieleestas, zodat ze na de vakantie met de kinderen kunnen praten over de mooie verhalen die gelezen zijn.

Voorleesfilmpjes, boekentips, informatie over een voordelig kennismakingsabonnement en nog veel meer, staan op www.ontdekdebieb.nl. Kinderen die meer willen lezen en uit heel veel boeken willen kiezen, zijn natuurlijk altijd welkom in de bibliotheek. Ook in de zomervakantie.

De Proeftun wordt gerealiseerd; schep in de grond in 2022!

De gemeente Waadhoeke heeft gisteravond het definitieve akkoord gegeven op het r…

 

Flessenactie Brede school t.b.v. vernieuwen speeltuin

De speeltuin wordt vernieuwd. Er zijn mooie plannen die we graag willen realiser…