Terug naar Verenigingen nieuws

Schone buurt én 100 euro

Gepubliceerd op:
Schone buurt én 100 euro

Ruim de buurt op en verdien tot honderd euro voor je club. Ook dit jaar wordt de actie ‘Samen Fryslân Schoon’ weer gehouden.

Bij deze actie zorgen bewoners, kinderopvanglocaties, en verenigingen voor een schone woon- en leefomgeving. Ze bepalen zelf een datum in 2023 voor een
opruimactie en deelname levert een bedrag op van €5 per deelnemer (met een maximum van €100).

Zwerfafval opruimen is van groot belang
In ons Nederlandse milieu komt jaarlijks nog 50 miljoen kilo zwerfafval terecht en naar schatting ligt er 130.000 ton micro-plastics uit verpakkingen in ons milieu. Tijdens opruimacties komen we elke keer schrikbarend veel plastic tegen. Dat varieert van plastic bekers, tassen, flesjes, broodzakjes, doppen, netten, landbouwplastics en piepschuim. Opruimen heeft zin! Als iedereen dagelijks 5 stuks zwerfafval zou opruimen, dan ligt er binnen de kortste keren geen plastic meer op straat en ontstaat er dus minder plastic soep.

Vorig jaar werden er 25 opruimacties georganiseerd en waren er meer dan 600 deelnemers. “We hopen dat er dit jaar nog meer groepen in actie komen”, meldt de Friese Milieu Federatie. Samen zorgen wij ervoor dat de gemeenten Waadhoeke en Harlingen weer schoon en netjes worden.

Aanmelden kan in enkele stappen: organiseer een opruimactie in je buurt of wijk, kies een datum in 2023 om de actie uit te voeren en meld je aan op www.samenfryslanschoon.frl of bij Lemke Statema van l.statema@fmf.frl of 06-24749556. De Friese Milieu Federatie en Omrin verzorgen hesjes, grijpers, vuilniszakken én haalt na afloop het ingezamelde afval op.

De voorwaarden: de actie moet in 2023 plaatsvinden in gemeenten Waadhoeke of Harlingen en er moet een groepsfoto van de deelnemers worden geleverd.

Jaarvergadering 2023 Stichting Berltsummer belangen (SBB)

Op 8 juni as. is het weer zo ver de jaarvergadering SBB. Ben je nieuwsgierig en…

 

Mantelzorgweekend ter ontlasting van Mantelzorgers

In het weekend van 08-10 september 2023 vindt het regionale mantelzorgweekend pl…