Terug naar Oranje Nationaal

Jaarvergadering Oranje Nationaal “Wy dogge it wér oars”!

Gepubliceerd op:
Jaarvergadering Oranje Nationaal “Wy dogge it wér oars”!

Ieder jaar staat de periode maart/april in het teken van de jaarvergaderingen. Hét moment van bestuurswisselingen, kascontroles, verslagen over wat er allemaal is gedaan in het afgelopen jaar, enzovoort.

Vroeger was de jaarvergadering een vanzelfsprekend moment om als lid van een vereniging aan te horen wat er zoal speelt binnen het bestuur en de vereniging. En bovendien is er meestal sprake van een hele gezellige nazit, dus een leuke avond.

Tegenwoordig is de betrokkenheid in die zin veranderd. Niet in de laatste plaats omdat we door het wereldwijde web en sociale media dagelijks van alles op de hoogte worden gehouden. Ook de pandemie heeft ervoor gezorgd dat we eigenlijk prima ‘zonder al dat vergaderen’ denken te kunnen. En dat is jammer. Bestuursleden zetten zich vrijwillig in voor de vereniging of stichting en contact met de leden is erg belangrijk.


Oranje Nationaal staat al jaren bekend om hun “oars as oars” aanpak. Zo is ook het idee ontstaan om de jaarvergadering maar eens anders aan te pakken. Vorig jaar was dit ook al het geval: met het jubileumfeest voor de deur was er een buurtverenigingen-bingo georganiseerd. Ook dit jaar een nieuwe variant: een gecombineerde jaarvergadering met Stichting Donatie Dorpsgemeenschappen Berltsum en Wier (DODO). Immers, zowel Stichting DODO als Oranje Nationaal zijn actief voor dezelfde groep: het hele dorp.

Vóór de pauze zullen zowel Oranje Nationaal als Stichting DODO hun jaarvergadering houden. Na de pauze zal niemand minder dan Wim Anker (ja, van de gebroeders Anker) een inspirerende lezing verzorgen.

Enfin, voor de doorgewinterde jaarvergadering-bezoeker twee vliegen in één klap en voor de twijfelaar een mooie gelegenheid om toch maar eens een (gezellige) jaarvergadering te bezoeken.

Voor in de agenda: vrijdag 21 april, aanvang: 19.45 uur (en dan gaan we ook echt van start, dus het Berltsumer kertierke is niet van toepassing; inloop vanaf 19.30 uur). Locatie: Sans Souci.