Terug naar Verenigingen nieuws

Nieuwe beplanting in de Kersehof door inzet bewoners.

Gepubliceerd op:
Nieuwe beplanting in de Kersehof door inzet bewoners.

Al jaren was de groenvoorziening in de Kersehof niet om aan te zien. De bomen in de middenberm waren half dood half levend en het perkje aan het einde van de straat was een chaos met struiken.Dit was een aantal bewoners een doorn in het oog

Toen bleek dat de bomen in de middenberm het loodje erbij neer gingen leggen hebben deze bewoners de koppen bij elkaar gestoken en hebben een (beplantings)plan gemaakt.  

Een brief aan de Gemeente met een voorstel was de eerste stap. De Gemeente reageerde meteen en een gesprek daarna maakte duidelijk dat het voorstel kans van slagen had.Het voorstel hield in dat de Gemeente alle oude beplanting zou verwijderen en de situatie zodanig klaar zou maken dat de bewoners zelf de nieuwe beplanting  uit konden voeren.  Daarbij levert de Gemeente de nieuwe beplanting en wat daar verder nog voor nodig is. Binnen een tijdsbestek van ca 6 weken was de Gemeente akkoord, met als voorwaarde dat het onderhoud (waaronder het grasmaaien)  in het vervolg door de bewoners zelf moet worden gedaan. Voor de bewoners was dat geen probleem.

Vrijwel meteen daarna is begonnen met de uitvoering van het plan. Woensdag 29 april heeft de Gemeente alle oude beplanting verwijderd en het geheel gereed gemaakt voor de werkzaamheden van de bewoners. Uiteraard werd deze actie kritisch gevold door enkele bewoners. Vervolgens zijn de bewoners op ‘s avonds meteen begonnen en zaterdag 2 mei einde middag was alles klaar.

Alle nieuwe bomen (Magnolias)  zijn geplant in een perkje van 1m3 speciale bomengrond en rondom de stam zijn perkplantjes geplaatst.Het perkje aan het einde van de straat is geheel gerenoveerd.  Waarin o.a. 6 wilgen en hederas op een stuk afsluitend gaaswerk. Daarvoor een plateau van kiezelsteentjes - afgewerkt met amsterdammetjes – met aan weerszijden een perkje met siergrassen en in het midden van elk perkje een dakplataan.
Het geheel moet natuurlijk nog gaan groeien, maar het geheel ziet er nu al prachtig uit.

Foto's

Bekijk ook

Coronasubsidie voor culturele instellingen Waadhoeke

 tijdelijke coronasteun voor culturele instellingen.

 

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…