Terug naar Verenigingen nieuws

Kostbare parel in uitvaartland

Gepubliceerd op:
Kostbare parel in uitvaartland

Straat voor straat trekt ze door ons dorp, Jolanda Edes van Uitvaartverzekering Twenthe. Aan het moment dat ze bij je aanbelt gaat een informatiebrief vooraf, zodat je al een beetje geïnformeerd bent over het hoe en wat over deze unieke actie.

Waarom we samenwerken met Twenthe?
Wij zien dat veel mensen totaal geen beeld hebben bij de almaar stijgende uitvaartkosten. Wij merken ook dat velen niet weten dat lid zijn van de uitvaartvereniging in je dorp anno 2018 net zo logisch is als 100 jaar geleden. Dichterbij en persoonlijker kun je je uitvaart niet wensen. Niet dat je er op dat moment zelf wat van merkt, je nabestaanden des te meer. Daar komt bij dat we geen winst maken. We zijn dan ook een stuk goedkoper dan commerciële partijen.
Uitvaartverenigingen zijn de parels in uitvaartland. Het probleem alleen is dat ze zijn dichtgeslibd in hun schelpen en daardoor overspoeld zijn door de ‘grote jongens’. Doodzonde, want we leveren een waardevolle dienst tegen relatief weinig geld. De kosten van onze uitvaarten vallen dan ook reuze mee.
Bij overlijden hebben onze leden recht op een ledenkorting (in 2018 € 1.700). Punt is dat dit bedrag de kosten van een uitvaart niet dekt (bij ons gemiddeld tussen de € 4000 / € 6000, exclusief graf en -steen). De Twenthe werkt met veel uitvaartverenigingen samen, nu ook met de onze, en weet van de hoed en de rand. Zo versterken wij elkaar. Je mag rekenen op een eerlijk advies over lidmaatschap en wel of niet (bij)verzekeren. Wij hebben hier absoluut geen bemoeienis mee. Je bent en blijft uiteraard vrij in je keuze.
Jolanda Edes bezoekt leden en niet-leden. Het zal geen verrassing zijn dat wij blij zijn met nieuwe leden en donateurs. De laatsten mogen gebruik maken van de voordelige diensten van de vereniging, maar ontvangen geen ledenkorting. Perfect voor de instromers. Wat de leden betreft, Jolanda neemt het lidmaatschap met je door. Staan je kinderen bijvoorbeeld wel ingeschreven? Zo houden wij onze administratie up-to-date. Een parel waardig. Heb je nog vragen? Stel ze gerust via dle.berlikum@gmail.com.

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…