Terug naar Verenigingen nieuws

Juf Meinie neemt afscheid van Fûgelsang

Gepubliceerd op:
Juf Meinie neemt afscheid van Fûgelsang

Op de laatste schooldag van schooljaar 2018-2019 zegt juf Meinie het onderwijs vaarwel.

’s Morgens werd ze opgehaald door het treintje en “haar” kleuters. Er volgde een gezellige dag met veel cadeaus, handjes schudden, etentje met de collega’s en door de hele school uitzwaaien op het plein.


We blikken terug
Door een extra geldimpuls, van de toenmalige regering in 1977 in het onderwijs, kon klas 1 ( groep3) gesplitst worden. Juf Meinie was net afgestudeerd en vond een fijne werkplek naast de ervaren juf Lamsma in de voormalige extra lokalen van De Fûgelsang, het huidige Okidoki gebouw. Na de geboorte van de eerste telg van drie, in 1981 stopte ze voorlopig met werken. Tussen 1985 en 1990 heeft ze af en toe weleens ingevallen maar om de binding met het onderwijs wat meer aan te trekken heeft ze in 1993 een herintrederscursus gedaan. Daarna werd het invallen frequenter en kreeg het een structureel karakter. Na een vacature bij de kleuters volgde een periode van 19 jaar als collega van o.a. juf Anneke. De laatste drie jaar was ze al wat aan het afbouwen en gaf ze alleen op vrijdag nog maar les. Maar met veel plezier!

Prachtig beroep
Het onderwijs is een prachtig beroep, “een voorrecht om een stukje ontwikkeling mee te maken en te begeleiden”. Juf Meinie geeft aan er veel energie van te hebben gekregen en veel geleerd te hebben met verschillende cursussen en opleidingen zoals de VVE cursus destijds en de huidige methode Onderbouwd wat mooi aansluit met het spelend leren van kleuters. Ze heeft De Fûgelsang ervaren als een school met een team die veel aan elkaar had. Bij goede en nare momenten sleepte het team elkaar er door heen. Door rustig af te bouwen kon ze zich langzaam losweken en er wat verder van af te komen staan. Ze verheugt zich op de vrijheid die ze straks krijgt en die ze samen met haar man optimaal gaat benutten. Naast al het werken is Meinie Strooisma altijd druk geweest met allerlei activiteiten zoals zingen bij de Cantorij en andere zaken zoals scriba van de kerkenraad.

Dus genoeg dingen te doen…..

De Fûgelsang gaat haar missen, maar gelukkig woont ze dichtbij om af en toe eens binnen te lopen.

Kids Picknick 4 juli as

Deelname voor de groepen 1 t/m 8 (zonder begeleiding van volwassen)  

 

Koffie en een goed gesprek bij De Skûle

“Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en ook om te luisteren …