Terug naar Verenigingen nieuws

Huldigingsavond voor de Berltsumer Toppers.

Gepubliceerd op:
Huldigingsavond voor de Berltsumer Toppers.

Vrijdagavond 23 november 2018 was het de hoogste tijd om alle kaatstoppers van het afgelopen seizoen in het zonnetje te zetten. NK-dames, Jonge Feinten, pc-dames en de finalisten NK-schooljongens.

Kaatsvereniging Berlikum had ditmaal gekozen voor een uniek concept. Onder het genot van een heerlijk buffet kon men kijken en luisteren naar leuke liedjes, toneel, beeld en bijzondere woorden.

Dorpshuis it Heechhout was voor 1 avond even het restaurant: “Foar it Best op”. De gastvrouw van deze avond, Jeanet Terpstra, stond voor iedereen klaar en wist haar personeel pittig aan te sturen. Haar 3 koks: Durk, Willem en Cor hadden zich voor de keus van de recepten laten inspireren door de dames Ilse, Harmke en Leonie. Dit jaar wonnen zij voor de 6de keer het NK Dames. Een unieke prestatie die volgens de koks voortgekomen is door de unieke samenstelling van het partuur. Zoals in een lekker recept: alles in balans.


Via toneel en lied creëerden de koks het recept ter plekke volgens de eigenschappen van de dames. Op een erg leuke manier en zeer herkenbaar werden de dames door de koks beschreven. Na deze hilarische woorden was er ook ruimte voor bijzondere woorden. Johannes Siegersma nam die taak op zich. Via een korte diapresentatie kwamen de laatste 7 jaren nog even voorbij. De laatste spreker voor dit moment was Wybe Visser, van kaatsfan. Hij had voor alle
winnaars lovende woorden en cadeaus. De voorzitter van KV Berlikum Jelle Eijzenga mocht namens de club de dames een prachtig cadeau aanbieden.

Er was deze avond ook aandacht voor aanstormend talent. De finalisten van de NK Schooljongens: Jelmer Stremler, Edgar van Wigcheren en Rink Rutmer Sterk. Zij wisten de finale te halen maar die begeerde 1 e prijs net niet. Dus deze avond werden ze in het zonnetje gezet als aanmoediging voor het komende seizoen. Wie weet kunnen ze onder leiding van hun coach Henk Tuinenga dan de finale met winst bezegelen.

De Jonge Feinten hebben dat dit jaar ook gedaan. Winst tijdens de Jonge Feinten Partij voor Patrick en Andre van Dellen en Patrick Nauta. Dus ook voor hen een officieel moment. De koks kwamen weer in actie. Ditmaal met een ware bierproeverij. Want de Jonge Feinten zijn echte bierkenners. En dat is zeker gebleken want ze wisten uit 5 biersoorten de voor hen juiste biersoort te herkennen.

Tot slot was er aandacht voor de pc-dames: onze Koningin Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra.
Douwe Wiersma van puur Passie sprak de dames toe. Hij was in zijn toespraak kritisch naar de pers omdat er weinig aandacht aan het dames kaatsen wordt besteed.

De pers besteed misschien wel te weinig aandacht aan de dames maar Kaatsvereniging Berlikum zeer zeker niet.
Dat bewijst deze huldigingsavond! Een top avond, ruimte voor gezelligheid maar ook voldoende aandacht aan de topprestaties die zijn geleverd.
De commissie, Jelle, Durk, Annette en Jeanet kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Die mede mogelijk werd gemaakt door de huiskok Jan Bruinsma; applaus voor zijn inzet.

 

Voor alle foto's klik hier!

 

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…