Terug naar Verenigingen nieuws

Gespreksgroep voor partners van mensen met dementie in Waadhoeke

Gepubliceerd op:
Gespreksgroep voor partners van mensen met dementie in Waadhoeke

Voor de 4e keer organiseert De Skule Welzijn in samenwerking met Netwerk Dementie Fryslân, Alzheimer café Noordwest Friesland en de gemeente Waadhoeke
een gespreksgroep voor partners van mensen met dementie.

In 7 bijeenkomsten worden verschillende onderwerpen besproken onder leiding van een casemanager dementie en een vrijwilliger.
Voor de groepen die behoefte hebben om elkaar na de 7 bijeenkomsten nog een keer te zien worden terugkombijeenkomsten georganiseerd. De consulent van Centrum Mantelzorg is hierbij aanwezig en zorgt ervoor dat er in een vertrouwde setting onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen uitgewisseld kunnen worden.


Wanneer er bij een partner een vorm van dementie is vastgesteld, komen er veel vragen. Hoe zal het verloop van de ziekte gaan? Welke dagelijkse activiteiten kan men blijven doen? Lukt het om de huishoudelijke taken uit te voeren? Men wil er thuis samen het beste van maken, zoveel mogelijk van elkaar genieten. Maar krijgt ook te maken met uitdagingen.
Ondanks alle goede voornemens en goede bedoelingen, verandert het leven wanneer iemand samenleeft met iemand met dementie. Zo kan het zijn dat men taken moeten overnemen die de partner voorheen deed.
Vrienden, kennissen en familie kunnen een belangrijke steun zijn, maar men kan ook te maken krijgen met onbegrip, bekenden die zeggen “ik merk niets aan hem”.  Omgaan met dementie is een ingrijpend proces, waarin men steeds op zoek is naar een nieuwe balans. In dat proces kan het enorm waardevol zijn om ervaringen uit te wisselen, te praten met anderen die hetzelfde doormaken.


In het najaar vindt de gespreksgroep plaats in het Multifunctioneel Centrum (MFC) Ons Huis in Sint Annaparochie op de volgende datums:
22 en 29 september, 6,13 en 27 oktober, 3 november en op 24 november is de terugkomochtend.
Van 10.00 uur tot 11.30 uur.
Meer informatie over deze gespreksgroepen, leest u in de speciale folder hierover.


Meer informatie
Heeft u belangstelling voor de folder, heeft u andere vragen of wilt u zich aanmelden?
Neem dan contact op met: Centrum Mantelzorg Waadhoeke De Skûle Welzijn
Contactpersoon Annemieke Knijnenburg
0517-393750/ 06-18422834 of a.knijnenburg@deskule.nl

Open repetitie Drum- en Showfanfare DSG

Op donderdag  6 oktober houdt Drum- en Showfanfare DSG een open repeti…

 

Op e Roaster september staat online!

Met onder andere Berltsum yn bedriuw, MFC/ It Stedhûs en even voorstellen.