Terug naar Verenigingen nieuws

Dorpsplein Berlikum 6 juli decor Open Friese Kampioenschappen Sterkste Man/Vrouw

Gepubliceerd op:
Dorpsplein Berlikum 6 juli decor Open Friese Kampioenschappen Sterkste Man/Vrouw

Op zaterdag 6 juli 2019 zal het Dorpsplein in Berlikum (naast Sportcomplex De Koekoek) decor zijn voor de Open Friese Kampioenschappen Sterkste Man/Vrouw. 

In drie categorieën (heren tot 105 kilogram, heren vanaf 105 kilogram en vrouwen) zullen de atleten het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie zich de sterkste van het deelnemersveld mag noemen. Deze Sterkste Man/Vrouw wedstrijd wordt dit jaar voor de eerste maal georganiseerd in het dorp Berlikum. Het idee voor het houden van deze wedstrijd is vorig jaar mei ontstaan in IJlst, waar plaatselijke Sterkste Man Willem Rondon voor het eerst deelnam aan een wedstrijd: De Friese Kampioenschappen. Wat in IJlst kan, kan in Berlikum ook was de gedachte van een aantal toeschouwers. Uiteindelijk hebben zes personen de koppen bij elkaar gestoken rond de jaarwisseling en zagen de Open Friese Kampioenschappen Sterkste Man/Vrouw het levenslicht.

In samenwerking met niemand minder dan Sterkste Man Wout Zijlstra is er gezorgd voor een aantal uitdagende onderdelen. Denk hierbij aan de klassiekers vrachtwagen trekken, hoog gooien, gewichtheffen, de timberwalk, de stones en de wheelflip. Wout Zijlstra zal tevens scheidsrechter zijn tijdens de wedstrijd, evenals Sterkste Man Arno Louwsma uit buurdorp Beetgum en Gorrit Visser, Sterkste Man van Friesland in 2006.

Het enthousiasme in Berlikum is in de afgelopen maanden met de dag gegroeid, zo blijkt uit het grote aantal ondernemers die hun steun hebben uitgesproken voor het OFK. Een kleine vijftig sponsoren telt de wedstrijd inmiddels. Het OFK belooft een wedstrijd met veel spektakel te worden, vandaar dat de organisatie belangstellenden van harte uitnodigt om op 6 juli aanwezig te zijn in Berlikum. Het eerste onderdeel start om 14.00 uur en het programma loopt door tot ongeveer 19.00 uur. Tevens is er na afloop livemuziek van niemand minder dan zanger Trienes Henstra en DJ Auke.

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…