Terug naar Verenigingen nieuws

De Skûle biedt BelMaatjes op maat

Gepubliceerd op:
De Skûle biedt BelMaatjes op maat

‘’Ik ben bijna 80 jaar, woon nog zelfstandig, heb geen kinderen en geen familie in de buurt. Ik red het best alleen, maar de dagen duren lang. En soms slaat opeens de paniek toe. Dan is het fijn om te weten dat mijn BelMaatje er voor me is”.

Zomaar een inwoonster uit Waadhoeke, die zich een aantal weken geleden aanmeldde voor ons BelMaatjes-project. Twee keer per week wordt zij gebeld door een van onze vrijwilligers. De vrijwilliger biedt een luisterend oor, beantwoordt vragen en zoekt naar oplossingen voor eventuele problemen. Maar er wordt ook ‘’gewoon’’ gekletst, herinneringen opgehaald, actualiteit besproken en gelachen. En soms ook wel eens gehuild, omdat het allemaal zo lang duurt en onzeker is...


Het project is aan het begin van de coronacrisis in het leven geroepen en is even eenvoudig als doeltreffend. Wij riepen vrijwilligers op om zich te melden en attendeerden inwoners van Waadhoeke en Harlingen erop dat zij, als daar behoefte aan was, elke dag door iemand gebeld konden worden. Wij koppelden vrijwilliger en inwoner aan elkaar en het BelMaatje was een feit. En, dat doen we nog steeds!


We hebben al heel wat mensen met elkaar verbonden en krijgen alleen maar positieve reacties, van inwoners én van BelMaatjes. Het is fijn en geruststellend om in deze moeilijke tijd een Maatje te hebben. En het is fijn om iemand deze nare periode door te helpen.


Natuurlijk wordt het leven langzamerhand wel weer zoals het was. Maar zolang er nog mensen ziek worden en er allerlei restricties gelden, zijn er nog mensen die een eigen BelMaatje nodig hebben. En… vrijwilligers die dat BelMaatje graag willen zijn.


Wij van De Skûle Welzijn Waadhoeke én Harlingen regelen dat graag voor u. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur te bereiken op nummer 0517 393750


Dus: u belt ons én uw BelMaatje belt u. Zo komen we samen deze moeilijke tijd wel door.

 

Donderdag 1 juli a.s.: Informatiebijeenkomst Fidesta

Datum: donderdag 1 juli a.s. Tijd: 19.30 uur Plaats: in de Fidesta ruimte van …

 

“Fietsen door de Middeleeuwen”

Op zaterdag 3 en 10 juli wordt een unieke fietstocht georganiseerd. Starttijden …