Terug naar Verenigingen nieuws

Collectanten Nierstichting in Berltsum halen € 1050,- op tijdens collecteweek

Gepubliceerd op:
Collectanten Nierstichting in Berltsum halen  € 1050,- op tijdens collecteweek

Berltsum, 21 september 2019 - Ruim 60.000 vrijwilligers collecteerden van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Berltsum bracht dat ruim duizend euro op.

Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. Daarom gaat de Nierstichting door totdat elke nierpatiënt de vrijheid heeft om gewoon te kunnen leven.

Patrick (38), vader van twee zoontjes, is sinds zijn zestiende nierpatiënt. Hij dialyseert nu drie keer per week vier uur per dag in het ziekenhuis. Maar Patrick geeft niet op. Hij houdt vol. Voor zijn vrouw en zijn twee jongens, waarmee hij zo graag oud wil worden.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Nierpatiënten zoals Patrick zijn echte volhouders, ze moeten wel. Aan de dialyse, urenlang per week vastzitten aan een groot apparaat in het ziekenhuis. Totdat er een donornier is. En altijd leven met de angst dat het mis kan gaan. Maar zij geven niet op en ook wij strijden door. Totdat nierpatiënten de vrijheid hebben om gewoon te kunnen leven.”

Collectanten essentieel
“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Anneke van Dijk, Nierstichting collectecoördinator in Berltsum “Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst. Want elke bijdrage helpt zodat nierpatiënten de vrijheid hun leven terug te geven.”

Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op www.nierstichting.nl. Doneer en help mee om nierziekten te genezen.
In cijfers
6.500 mensen moeten dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6.
50.000 mensen hebben momenteel ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie. Zij hebben een hoog risico op hart- en vaatziekten.
16.000 mensen hebben nierfalen, waarvoor ze een nierfunctievervangende behandeling (hebben) ontvangen: dialyse of transplantatie.
In 2018 besteedde de Nierstichting 15,4 miljoen aan een beter leven van nierpatiënten en de preventie van nierziekten.

 

Donderdag 1 juli a.s.: Informatiebijeenkomst Fidesta

Datum: donderdag 1 juli a.s. Tijd: 19.30 uur Plaats: in de Fidesta ruimte van …

 

“Fietsen door de Middeleeuwen”

Op zaterdag 3 en 10 juli wordt een unieke fietstocht georganiseerd. Starttijden …