Terug naar Verenigingen nieuws

Brug bij Ried 4 maanden gestremd voor alle verkeer

Gepubliceerd op:
Brug bij Ried 4 maanden gestremd voor alle verkeer

De brug over de Rie wordt in het najaar opgehoogd. Dit is de brug in de Nieuweweg vanuit Ried richting de N393 tussen Tzummarum en Minnertsga.

Aannemer Knipscheer infrastructuur b.v. start in de eerste week van september met het werk aan de brug. Ondertussen is de Nieuweweg daarom afgesloten voor alle verkeer (over de weg en over het water). De vernieuwde brug wordt voor de kerstvakantie opgeleverd. Op dinsdag 27 augustus is er een inloopbijeenkomst in het Dorpshuis van Ried over het project.
Stremmingen
De brug in de Nieuweweg is vanaf maandag 2 september afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer zal tot de kerstvakantie worden omgeleid via Tzummarum. De omleidingsroute wordt door middel van bebording aangegeven. Door de verhoging van de brug over de Rie is ook de scheepvaart gestremd vanaf begin oktober. De stremmingen duren in principe tot de kerstvakantie, maar kunnen door onverwachte weersomstandigheden langer duren.
Informatiebijeenkomst
Dinsdagavond 27 augustus is er van 18.30 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst in Dorpshuis De Rede. Iedereen is van harte welkom om langs te komen om de plannen in te zien en vragen te stellen.
Gebiedsontwikkeling
De verhoging van de brug in Ried is een project in het kader van Gebiedsontwikkeling GoFraHa. Door bodemdaling in het gebied is het nodig om enkele bruggen te verhogen. Zo kunnen bootjes er straks nog steeds onderdoor varen.
Meer informatie
Met vragen of opmerkingen over dit project kan contact opgenomen worden met Herco de Wilde van PLANN ingenieurs, via 06 - 1177 1837.

 


 

Welkom terug in de kerk

Als kerkenraad zijn we dankbaar dat we vanaf a.s. zondag 20 juni de de…

 

Bibliotheek zoekt taal- en digitaal vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen o…