Terug naar Nieuws.

Peaske-aai sykje 2021 en nieuws rond MFC

Ze waren er weer, na een jaartje van weggeweest, de paashazen! Eindelijk weer even wat actie en wat leuks voor de kinderen in Berltsum (en voor de organisatie) Dit hawwe we mist! In iets aangepaste vorm, dat wel, maar de opkomst was er niet minder om!

 

Maar liefst 90 kinderen gaven zich op om te komen zoeken! In groepjes van 25-30 kinderen kon er gezocht worden in het Hemmemapark. Per tijdsslot werden ook 2 speciale gouden eieren verstopt, waarmee je nog een extra verrassing kon verdienen.
De paashazen hipten van hot naar her om de paaseieren te verstoppen in allerlei hoekjes, holletjes, graspollen of boomholtes, maar niks bleef onopgemerkt voor de kinderen. Ieder kind had een gevuld bekertje en ging met een “big (chocolate) smile” naar huis. Wat een feest!
Hier krijgen we toch weer positieve energie van met elkaar! Wij hebben er in ieder geval van genoten! Hopelijk is er binnenkort meer mogelijk, er zijn in ieder geval leuke plannen in de maak!

Ook willen wij graag nog mooi nieuws met jullie delen m.b.t. de realisatie van MFC it Stedhûs. Het bestemmingsplan is in procedure bij Gemeente Waadhoeke. Er zijn geen zienswijzen bij de
Gemeente ingediend. Daar zijn we ontzettend blij mee!


De omgevingsvergunning gaat nu opgestart worden. De omgevingsvergunning wordt verleend na vaststelling van het bestemmingsplan. Medio juli 2021 zal dit alles gereed zijn en gaan we los!
Op 1 juli zal er een bijzonder evenement plaatsvinden rondom het It Stedhûs. Volg ons via Facebook en ons nieuwe Instagram “itStedhûs-Berltsum “ , daar krijg je alle updates en info!

Foto’s van het “peaske-aai sykjen” zijn hier ook te bekijken en via https://www.berlikum.com/index.php?moduleid=12&id=638


Activiteiten commissie MFC “it Stedhûs- Berltsum”

 

 

Foto's