Terug naar Nieuws.

Ook geld verdienen met de zon?

Participeer ook in het zonne-energieproject van de Enerzjy Koöperaasje Duorsum Berltsum-Wier en koop zonnepaneel participaties. Hiermee draag je jouw steentje bij aan een duurzame maatschappij

 

Je neemt deel aan het project door lid te worden van de Koöperaasje en zonnepanelen te kopen in de vorm van zonparticipaties. Hiervoor betaal je € 99,-- per zonparticipatie terwijl normaal gesproken een zonnepaneel omgerekend ruim € 300,-- kost. Je hebt bovendien zelf geen last van onderhoud, verzekeringen en beheer want dit regelt de Koöperaasje.

Wat kost het?
1 participatie (één zonnepaneel) kost € 99,-- en een jaarlijkse bijdrage van € 20,-- euro per participatie.
Wat levert het op?
Het project van de Koöperaasje valt onder de Postcoderoosregeling. Dit betekent dat deelnemers energiebelasting terugkrijgen. Voor 1 zonnepaneel is dat gemiddeld € 35,-- per jaar. Op jaarbasis heb je dan een voordeel van € 15,--.
Een rekenvoorbeeld:
Een gemiddeld gezin verbruikt 2800 kWh per jaar. 10 zonnepanelen bij de Enerzjy Koöperaasje brengen per jaar gemiddeld ca 2500 kWh op.
Je koopt 10 zonnepanelen (participaties) voor € 99,-- per stuk. Dit is een eenmalig inleg van € 990,--.
Per jaar betaal je € 20,-- euro per paneel, dus € 200,--. Via je eigen energieleverancier krijg je € 350,--* energiebelasting retour. Per jaar is je voordeel daarmee € 150,--*.
Deelname bij de Enerzjy Koöperaasje is voor 15 jaar.
Het totale voordeel over 15 jaar aan energiebelasting is dan € 5.250,--*.
Je betaalt eenmalig € 990,-- en jaarlijks € 200,--, over 15 jaar is dat € 3.990,-- euro.
Over gehele periode van 15 jaar hou je uiteindelijk € 1.260,-- over.
*bedragen zijn bij benadering.
Door mee te doen met het project van de Enerzjy Koöperaasje draag je een steentje bij aan het reduceren van de CO2 uitstoot en het is ook nog eens goed voor je portemonnee.
Je kunt nu instappen in de tweede fase van ons project. In totaal zijn er zijn 110 panelen beschikbaar, waarvan nu al 45 panelen zijn verkocht.
Meer weten of meedoen? Kijk op onze site voor meer informatie www.duorsumberltsumwier.frl