Terug naar Nieuws.

Gamen en bewegen tegelijk met beweeggame

Beweegteam Waadhoeke introduceert een beweeggame voor alle kinderen uit de gemeente. Met de game op de telefoon gaan de kinderen in hun dorp of wijk op zoek naar beweegopdrachten. Door de opdrachten goed uit te voeren, helpen ze superheld Waadje (die in het spel woont). Er zijn ook prijzen te verdienen. Vanaf 1 tot en met 31 mei kan iedereen de beweeggame spelen!

 

Superheld Waadje uit de beweeggame ‘Waadje’s Beweegmissie’ heeft de hulp van alle kinderen nodig. Alle gymmaterialen uit de gymzaal zijn verdwenen. Een grote ramp natuurlijk! Samen met opa, oma, vader, moeder, broer, zus, vriendje, vriendinnetje of iemand anders gaan de kinderen op zoek in hun dorp of wijk naar alle beweegopdrachten. Wanneer ze binnen 20 meter van het punt komen, dan komt de opdracht op de telefoon tevoorschijn. Voeren ze alle opdrachten goed uit, dan vinden ze alle materialen weer terug! De drie beste spelers uit ieder dorp winnen een mooie prijs! Wat dat is, blijft nog een verassing!

Waarom een beweeggame?
Kinderen houden van gamen en beweegteam Waadhoeke wil het inzetten om iedereen in beweging te zetten na schooltijd. Daarmee willen de buurtsportcoaches dat ieder kind, ook in tijden van corona, aan de huidige beweegnorm voldoet. En dat zij door het meedoen inzien dat sporten en bewegen geweldig is!

De beweeggame is gemaakt met het programma ‘Seppo’, waar Sport Fryslân een samenwerking mee heeft voor alle beweegteams in de provincie.

Hoe kan ik meespelen en wat is belangrijk?
Ga naar www.beweegteamwaadhoeke.nl/beweegmissie of scan de QR-code en vind jouw unieke code om in je eigen dorp of wijk te spelen.
Er is één telefoon nodig om het spel te spelen. Je kan natuurlijk wel met meerdere telefoons spelen, alleen dan is elke telefoon een eigen team.
Voor het spelen van de beweeggame is 3G/4G/5G internet op de telefoon nodig.
Het spel is Corona-proof, AVG-proof en is volgens de veiligheidsregels van Seppo.
Voor het spelen is een e-mailadres nodig. Dat is om contact op te kunnen nemen wanneer de speler in de prijzen valt.
De locaties van de beweegopdrachten zijn in een veilige omgeving.

Beweegteam Waadhoeke daagt iedereen uit om in beweging te komen met de beweeggame en de opdracht te voltooien! Heel veel succes en plezier!