Terug naar Nieuws.

Extra voorstellingen muziektheater De Klokken fan Berltsum

Op 2, 3, 5 en 8 mei speelt de muziekvoorstelling De Klokken fan Berltsum op wel vier locaties in de Buorren en bij de kerk ven Berlikum.

 

De verkoop van tickets van dit Ûnder de Toer project loopt goed en is er bij de organisatie de vraag naar meer voorstellingen binnen gekomen. Na de agenda’s bij elkaar te houden, heeft de organisatie kunnen besluiten tot twee extra voorstellingen op 10 en 18 mei.

De Klokken fan Berltsum gaat over de love story van de twee klokken uit de oude Berltsumers kerktoren over een periode van 400 jaar. Ze zijn als geliefden bij elkaar gekomen, door het lot uit elkaar gerukt en een eigen leven gaan leiden. Maar nu in 2018 worden ze in het kader van LF2018 – na eeuwen - weer bij elkaar gebracht. Het hele verhaal wordt op vier achtereenvolgende locaties gezongen en gespeeld en het slotstuk is de ouverture 1812 van Tsjaikovski in de Koepelkerk.

De ruim 100 vrijwilligers en de professionele zangers zijn al druk aan het repeteren voor het muziektheater De klokken fan Berltsum in Berltsum dat op 2 mei van start gaat. Het geheel staat onder de artistieke leiding van Albert Bonnema. Het verhaal begint als de beide klokken in de kerktoren worden geplaatst. Het is liefde op het eerste gezicht. Het van elkaar gescheiden worden in de tijd van Napoleon is dramatisch. In de tweede wereldoorlog worden de klokken weggevoerd om omgesmolten te worden tot wapentuig maar beide klokken overleefden het. De beide klokken die nu in Mannheim en Berltsum hangen, worden in deze voorstelling samengebracht om weer even tegelijk te klinken.

 

 

Ûnder de Toer

De Klokken fan Berltsum is één van de 32 projecten van Ûnder de Toer. Ûnder de Toer maakt deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018 en gaat over markante verhalen ontstaan in één van de vele kerken in Fryslân.