Terug naar Nieuws.

De Grens Ekaterina Levental

“De Grens” of hoe Ekaterina Levental overleefde in Nederland.

In mei was Ekatarina Levental te gast in de Ioannis Teatertsjerke met haar prachtige voorstelling “De Weg”. Daarin beschreef ze hoe ze als vluchtelinge haar reis vanuit de voormalige Sovjet Unie naar Nederland beleefde en overleefde. Nu keert ze terug met “De Grens”, het logische vervolg, w

 

 

In een indrukwekkende onewomanshow vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als hoop het enige is dat rest. De Grens begint daar waar De Weg eindigde.

Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Grens vertelt je een waar gebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, ondersteund door prachtige muziek.

Behalve haar studie zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag volgde Ekaterina een studie harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Dld) en Rotterdam. Ze maakt ze deel uit van Duo Bilitis, dat diverse internationale prijzen won. Ook als maker en performer treedt ze met diverse theater-, opera- en dansgezelschappen op in binnen- en buitenland. Als de “Vrouwenklok” speelde zij een hoofdrol in “De klokken van Berltsum”.

De Grens
Ekaterina Levental

Maandag 14 oktober 2018 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier