Terug naar Nieuws.

Berltsum maakt zich op voor eerste lustrum-editie Mudrun

Op 26 april aanstaande, vanaf 17.00 uur, wordt in en rond Berltsum voor de vijfde keer een Mudrun georganiseerd. Aansluitend zullen de festiviteiten rondom Koningsnacht losbarsten.

 

Vanwege het feit dat de Mudrun dit jaar voor de 5e keer wordt georganiseerd, heeft het organiserend comité besloten om niet 400 maar 500 deelnemers toe te laten op het parcours. Hoewel de inschrijving in principe tot 1 april open stond, was ook dit jaar de limiet medio maart al bereikt. Het evenement zit dus weer vol.

De bouwploeg van de Mudrun in Berltsum pakt dit jaar flink uit. Er zijn (weer) nieuwe obstakels bedacht en gebouwd. Ook is de route dit jaar helemaal aangepast en loopt nu meer in de richting van Bitgum, deels door het kassengebied. Daarnaast is er een mooie samenwerking ontstaan tussen de survival-specialisten van Billy de Klimmers en de Mudrun organisatie: zij bouwen op een deel van het parcours een geweldig survival-obstakel voor de deelnemers van de 12 km route.

Wat 5 jaar geleden begon als een variant op de Koningsloop met een maximaal aantal deelnemers van 200 (waarvan de organisatie nooit had gedacht dat dit aantal gehaald zou worden), is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig evenement waarvoor de belangstelling nog ieder jaar groeit. Berltsum is er weer klaar voor. Organisatie & vrijwilligers hebben er zin in en hopen natuurlijk op mooi weer zodat het voor de deelnemers, maar ook voor het publiek, een mooie dag wordt.

Voor alle informatie - ook voor toeschouwers - over de routes, etc. kunt u terecht op www.mudrunberltsum.nl. Iedereen is van harte welkom om het spektakel van dichtbij mee te maken. Aansluitend aan de Mudrun Berltsum 2019 is er vanaf 20.00 uur live muziek van The Bounty Hunters ft. Johannes Rypma in de tent op het kaatsveld en kan er gezellig worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor meer informatie omtrent het evenement kunt u contact opnemen met:
- Jelmer Siegersma (06-38588870) of
- Karina de Vries (06-10165858)

Of via een email naar organisatie@mudrunberltsum.nl

Voor een indruk van alle communicatie tot nu toe verwijzen we graag naar onze website & Facebookpagina:

www.mudrunberltsum.nl en https://www.facebook.com/mudrunberltsum/