Terug naar Nieuws.

Beleef de zomer digitaal in het Hemmemapark

Op Youtube is een nieuwe vlog te vinden over het Hemmemapark. Maartje van Sluis vlogt deze keer over de zomer in het park.

 

Ze gaat in op het gebruik van het Hemmemapark. Het Hemmemapark is niet alleen een fijne plek voor dieren, maar ook voor mensen. In de zomer kun je er wandelen, fietsen en in het gras of op een bankje zitten. Op de bordjes bij beide ingangen staat duidelijk wat er wel en niet mag in het park. Honden moeten bijvoorbeeld aangelijnd zijn in het park. In de broedtijd is dat om verstoring van nesten te voorkomen. Veel vogels broeden in struiken of bomen, maar sommigen broeden ook op de grond zoals de fitis en de tjiftjaf.
In de hoogstamboomgaard staan zo’n 65 rassen die op verschillende tijdstippen rijp zijn. In de zomer kun je het eerste fruit rapen en er bijvoorbeeld een lekkere appel-peren compote van maken. Maartje laat ook een orchidee zien die in juli bloeit: het is de brede wespenorchis. Ook vertelt ze over de wandel- en fietsroutes die door het park lopen. Een daarvan is zelfs digitaal te downloaden via de IVN route app onder de titel Berltsum aan de Middelzee.
Klik snel door naar Het Hemmemapark in de zomer van 2020 en geniet ervan. In de herfst komt Maartje weer met een digitale excursie.

Voor vragen of opmerkingen kan men terecht bij Maartje van Sluis, tel. 0518-461777 of e-mail: mvansluis@hotmail.com